L'Informatiu: L'Informatiu - 26/09/2014 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu - 26/09/2014

26/09/2014 00:27:44
L'Informatiu - 26/09/2014 L'Informatiu - 26/09/2014
L'Informatiu - 26/09/2014 00:27:44 26/09/2014
Sinopsis
  • El president Mas continua amb la seva agenda en la vigília de l'acte en què signarà el decret de convocatòria de la consulta per al 9 de novembre. Una convocatòria que el Govern de Rajoy respondrà amb la celebració d'un consell de ministres extraordinari dilluns, i amb el recurs davant el tribunal constitucional. Des de la Xina, on és en viatge oficial, Rajoy ha assegurat que afronta la situació amb tranquil·litat, perquè té clar -diu- el que ha de fer. En un dia en què la tensió informativa és al Parlament de Catalunya, on d'aquí a dues hores escoltarem les explicacions de Jordi Pujol. 
  • Falten menys de dues hores perquè l'expresident Pujol comparegui al Parlament per donar explicacions sobre els comptes que va mantenir ocults en paradisos fiscals durant més de trenta anys. Una compareixença que podeu seguir en directe pel canal 24 hores i que té una gran cobertura mediàtica. 
  • El president Mas ha destacat avui la confiança que molts dipositen en Catalunya. El president ha afirmat que es pot ser un país petit i bo i ha posat l'exemple dÀustria. Ho ha dit enla inauguració del centre de tecnologies de la farmacèutica Boehringer INgelheim situada a Sant Cugat del Vallès.
  • L'Assemblea Nacional Catalana ha rebut una notificació de l'Agència Tributària en què els sol·licita tota la informació fiscal dels últims quatre anys. L'ANC ja ha dit en un comunicat que lliurarà tota la documentació requerida, des de l'any 2011 fins al 2014, perquè asseguren, tenen uns comptes clars i transparents.
  • El consell de ministres també aprova avui els pressupostos generals per l'any vinent. Uns pressupostos marcats per l'entrada en vigor de la reforma fiscal i per un creixement més elevat del previst. Per primer cop es revaloritzen les pensions segons el nou càlcul i els salaris dels prop de 2 milions i mig de treballadors públics continuaran congelats per cinquè any consecutiu. Respecte l'objectiu de dèficit, no es preveu cap rel.laxació cap a les autonomies. Un fet que, segons el conseller Mas-Colell, situa Catalunya al límit de la reducció de la despesa. 
  • Avui s'ha inaugurat l'any judicial a Catalunya. El president del TSJC ha dit que la corrupció no és acceptable en la societat i que s'hi ha de fer front també, i abans, des de l`àmbit polític. I en referència al moment actual, ha demanat imparcialitat en l'aplicació de les lleis i prudència a les parts en conflicte. 
  • A Lleida, el detingut per apunyalar 5 vianants ha passat aquest matí a disposició judicial. El jove, que es va lliurar a la policia, diu que dilluns patia un brot psicòtic i que va caminar prop de 70 km durant les 24 hores posteriors a l'agressió. Dos dels agredits han estat donats d'alta i un d'ells ja es planteja emprendre accions legals contra l'agressor./ A l'Audiència de Tarragona avui es constitueix el jurat popular que ha de jutjar aquest home: Ramon Laso. Està acusat de la mort i desaparició del seu cunyat i la seva dona. 
  • La polèmica línia de Molt Alta Tensió, la MAT, ja està acabada. El traçat, de 44 quilòmetres i 110 torres, s'estén des de Bescanó, al Gironès, fins a Santa LLogaia, a l'Alt Empordà./ I parlant d'electricitat, es calcula que el 10 per cent de la població catalana pateix pobresa energètica. Les organitzacions socials recorden que la situació ja és molt crítica i, a més, s'acosta l'hivern. Per això reclamen es garanteixi l'accés als subministraments bàsics a les persones més vulnerables. Tot quan la setmana vinent s'ha de resoldre el nou decret contra la pobresa energètica./ Davant les reiterades queixes i malestar veïnal, l'Ajuntament de Barcelona ha decidit suspendre temporalment l'obertura de nous locals comercials, de restauració i d'oci al barri de Gràcia, a Poble Sec i una part de Poble Nou.
  • L'Espanyol va aconseguir, per fi, el primer triomf a la lliga...El tècnic, Sergio Gonzalez, ho va celebrar especialment. El 2 a 0 davant del Getafe va ser un alliberament pels blanc i blaus, que confien a començar a remuntar sense la llosa que suposava no haver guanyat encara cap partit./ Després de l'empat a Màlaga el Barça ha perdut el liderat en solitari de la lliga, demà però reben al Granada al Camp Nou i Luis Enrique insisteix que han de continuar millorant davant d'un rival que espera que se'ls torni a tancar en defensa./ Comença la supercopa d'Espanya de bàsquet i el Barça de Xavi Pascual l'afronta com un pas més en la preparació de l'equip. Un equip amb moltes cares noves i que procurarà que no es notin baixes com les de Lorbek, Sada o Papanikolau./ El triatló de Barcelona comptarà enguany amb una participació de luxe./ 
  • Concert inaugural de la temporada de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música. Amb una dona que fa més de 35 anys que és una de les més grans virtuoses del violí: Anne-Sophie Mutter
  • Ficha técnica
    Géneros
    Información y actualidad
    Idiomas
    Catalán