L'Informatiu: L'Informatiu - 23/09/2014 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu - 23/09/2014

23/09/2014 00:27:44
L'Informatiu - 23/09/2014 L'Informatiu - 23/09/2014
L'Informatiu - 23/09/2014 00:27:44 23/09/2014
Sinopsis
  • Peatges més cars, aparcaments més cars i transport públic més barat. És la recepta del govern català per lluitar contra la contaminació en els dies en que se superin els llindars admesos per les directives comunitàries. L'executiu l'ha aprovat aquest matí i pretén aplicar-la entre el 2015 i el 2016 quan entri en vigor la targeta T-Mobilitat del transport públic. Les mesures afecten a una quarantena de municipis de Barcelona i de les comarques del voltant. 
  • A Lleida segueixen preocupats pel que va passar ahir a la tarda. Els Mossos segueixen buscant l'home que hauria clavat ganivetades a 5 persones que estaven pel carrer i que segueixen a l'Hospital. 
  • Artur Mas avançava aquest matí pel pati del tarongers del Palau de la Generalitat conscient que totes les mirades estan posades en el moment en que convocarà una consulta pel 9 de novembre. / Per tant, es manté el misteri i ni s'ha publica la llei de consultes al Diari Oficial ni el president ha signat el decret de convocatòria del 9N. Una situació que desperta tot tipus d'especulacions. Avui es parla, fins i tot, d'una doble convocatòria: la de la consulta i la d'unes eleccions anticipades./ El president del Govern, Mariano Rajoy, ha reiterat avui que impugnarà tant la llei de consultes com el decret de convocatòria del 9 N. 
  • Mariano Rajoy també ha anunciat que el Govern retira l'avantprojecte de llei de l'avortament del ministre Gallardón per falta de consens. L'executiu prepara un pla de suport a les famílies i treballa ara en una normativa que obligui les joves de 16 i 17 anys a informar els pares en cas d'avortament. 
  • El banc d'inversió suís UBS ha elaborat un informe titulat "Atents a Catalunya" al qual hem tingut accés. El text afirma que  CaixaBank, Banc SAbadell i Catalana Occident ja han mogut fitxa per resituar les seves oficines centrals. Banc Sabadell, però, puntualitza el document d'UBS.  L'entitat presidida per Josep Oliu descarta que es contempli un trasllat de seu però assegura que, arribat el cas, s'adoptarien les mesures adequades per estar en igualtat de condicions competitives amb la resta d'entitats europees. CaixaBank i Catalana Occident han rebutjat fer declaracions. 
  • Joan Ignasi Elena abandona el parlament i retorna l'escó al PSC.BETA Per coherència, diu, i sense motxilles afronta ara amb el grup que lidera, AVANCEM, i amb Nova Esquerra Catalana, fundat pel també exsocialista Ernest Maragall, la creació d'una alternativa socialista. En les properes setmanes assegura que ho tindran tot a punt per presentar la seva nova organització. 
  • El Ple de Parlament aprovarà la setmana vinent la creació de la comissió d'investigació pel cas Pujol. Ho farà després d'escoltar a l'ex president aquest divendres a la comissió d'Afers Institucionals. Mentrestant, el seu fill, Oriol Pujol, podria ser acusat d'un nou delicte de suborn. La fiscalia anticorrupció ha sol·licitat la seva imputació a la jutge que investiga l'exsecretari general de Convergència Democràtica. Pujol ja està imputat per tràfic d'influències i suborn en el cas de les ITV's.
  • Les entitats socials tornen a esta molt preocupades i molestes amb el govern de la Generalitat. Benestar Social ha anunciat que un 16 per cent d'elles no cobraran part dels els diners pels concerts. Diu que només pot pagar 38 milions dels 50 previstos. L'executiu català diu que ho fa  per problemes de tresoreria.
  • Es multipliquen les veus que questionen el model turístic de Barcelona. L'ajuntament  ja es planteja un canvi d'orientació en la gestió del turisme que, per exemple incorporaria  les entitats veinals. A les crritiques dels veïns  se sumen ara la de formacions polítiques com ara Iniciativa que engegarà una campanya al carrer per demanar límits al turisme. 
  • Es multipliquen les veus que questionen el model turísitic de Barcelona. L'ajuntament  ja es planteja un canvi d'orientació en la gestió del turisme que, per exemple incorporaria  les entitats veínals  . A les crritiques dels veïns  se sumen ara la de formacions polítiques com ara Imiviativa que endegarà una campanya al carrer per demanar límits al turisme. 
  • El Barça es prepara per mantenir el liderat demà a Màlaga, en el segon desplaçament de lliga en només tres dies. Sembla que Luis Enrique si podrà comptar amb Rakitic i Neymar./ S'acaba una jornada i avui en comença una altra, la cinquena. L'obre el Reial Madrid que rep l'Elx al Santiago Bernabéu./ La decisió de la Federació Espanyola de Tennis de nomenar Gala León com a capitana de l'equip de Copa Davis ha aixecat una forta controvèrsia. Mentre uns parlen de precipitació en l'elecció, altres han anat més lluny i posen en dubte que una dona sigui la adequada per ocupar el càrrec./ Pau Gasol passa a Barcelona els últims dies de vacances abans d'incorporar-se al seu nou equip els Chicago Bulls...Una de les seves aficions és la música...i fins i tot s'atreveix a cantar amb Pau Donés. 
  • L'obra pòstuma d'Ana María Matute és des d'avui a la venda. L'escriptora,que va morir el juny passat als 88 anys, havia entregat el manuscrit uns mesos abans al seu editor...I ara l'hem pogut veure. Un text ple d'anotacions i autocorrecions de l'autora,  guardonada amb el Premi Cervantes entre d'altres i considerada  una de les grans escriptores de la postguerra
  • Després d'una remodelació de sis mesos, el Museu Nacional d'Art de Catalunya ofereix una col·lecció inèdita fins ara. Més de 1.300 obres des de finals de segle XIX fins als 50. Amb aquest nova presentació el MNAC es converteix en un el centre de referència de les arts del modernisme, el noucentisme i  la Guerra Civil.
  • Ficha técnica
    Géneros
    Información y actualidad
    Idiomas
    Catalán