L'Informatiu: L'informatiu 2 - 29/01/2013 | RTVE Play
L'Informatiu  L'informatiu 2 - 29/01/2013

29/01/2013 00:08:05
L'informatiu 2 - 29/01/2013 L'informatiu 2 - 29/01/2013
L'informatiu 2 - 29/01/2013 00:08:05 29/01/2013
Sinopsis

INVESTIGACIONS A LLORET

El jutge vol saber si podria imputar l'exalcalde Xavier Crespo en la trama de blanqueig de capitals a Lloret. Per això ha demanat al Parlament que en confirmi la condició de diputat i si, per tant, és aforat. La Fiscalia creu que Crespo ha de ser investigat per prevaricació i suborn.

Josep Valls sortia detingut de casa dels seus pares passades les vuit del matí. La guàrdia civil l'ha conduit a la comandància de Lloret on s'hi ha estat més de dues hores. Després l'han traslladat al club de futbo que presideix. Allà han escorcollat les oficines fins fa una hora.

La detenció de Valls s'ha produit després que Andrei Petrov, suposat cap de l'organització, i el seu cunyat l'impliquessin ahir en la seva declaració a l'audiència nacional, davant el magistrat que investiga el cas, Eloy Velasco.

Petrov, que ja és a presó, és patrocinador dels equips de futbol i d'hoquei de Lloret. Segons hauria declarat, la seva empresa pagava 30mil euros anuals per aquest patrocini. L'alcalde de Lloret va parlar ahir amb Valls.

Quan Xavier Crespo era alcalde de Lloret, Petrov va participar en la construcció d'aquest centre comercial. L'ajuntament li va rebaixar l'impost d'obres i es va estalviar més de 133mil euros. Els investigadors sospiten que el patrocini li hauria servit per evitar tenir problemes amb l'ajuntament o, en tot cas, que podria haver rebut un tracte de favor. Avui, el magistrat Eloy Velasco ha demanat al Parlament que confirmi la condició de diputat de Convergència i Unió de Xavier Crespo. Com que l'exalcalde de Lloret és aforat només pot decidir si se l'ha d'imputar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que es preveu que estudii el cas en els propers dies.

FLEXIBILITZAR EL DÈFICIT

El govern creu que es pot canviar el límit fixat per a les autonomies

Doncs el govern català ha tornat a sortir avui en defensa de Xavier Crespo i s'ha mostrat disposat a donar una resposta institucional a la corrupció. Ho ha dit el portaveu Francesc Homs, que també ha afirmat que l'executiu espanyol té marge per modificar l'objectiu de dèficit, tal i com demana Catalunya. Això després que el ministre De Guindos obrís la porta a revisar l'objetiu per les comunitats autònomes, si Europa fle-xi-bi-litza el límit per Espanya. Homs creu que no cal esperar moviments a Europa per actuar.

ACORD A NISSAN

Permet fabricar un nou vehicle i crear 1.000 llocs de treball directes

El conseller d'Empresa i ocupació, Felip Puig, assisteix en aquests moments a la signatura de l'acord entre els sindicats i la direcció de NISSAN que permetrà la fabricació d'un nou vehicle a la planta de Barcelona. Amb l'acord s'aconsegueix la reducció de costos laborals que exigia la multinacional, ja que els treballadors nous cobraràn un 20% menys....

A canvi, s'assegura la continuïtat de la plantilla, com pretenien els sindicats....La fabricació del vehicle, permetrà crear 1.000 lllocs de treball directes i uns 3000 d'indirectes.

ESTUDI PIONER

S'han identificat dues subclasses del càncer hepàtic més agressiu

Una recerca pionera a nivell internacional ha permès identificar la classificació molecular del tipus de càncer hepàtic més agressiu.

Hi han participat investigadors de l'Hospital Clínic de Barcelona. Han descobert dues subclasses del tumor i això farà que sigui més fàcil elaborar els fàrmacs més adequats per cada pacient. D'aquest tipus de càncer se'n detecten entre 400 i 500 casos l'any a Espanya i només un 30 per cent es poden operar.

BARÇA AL BERNABÉU

Demà al Bernabeu el Barça disputarà el partit d'anada de les semifinals de la copa. El Madrid hi arriba amb moltes baixes però els blaugrana no se'n refien i creuen que l'eliminatòria s'haurà de resoldre al Camp Nou.

RUI FONTE, AL BENFICA?

L'Espanyol no tindrà més reforços al mercat d'hivern

L'Espanyol rebrà dissabte al Llevant, amb l'objectiu de mantenir-se invicte a Cornellà, com ha passat des de l'arribada d'Aguirre. Baena, amb lumbàlgia, ha fet avui treball al marge, mentre el porter Cristian està totalment recuperat i podria entrar a la convocatòria. També s'ha entrenat amb el grup Galán, que de moment no ha trobat una sortida,....al contrari que Rui Fonte. El portuguès és molt a prop del Benfica. Dijous tanquen el mercat d'hivern i sembla que no hi haurà més incorporacions.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán