L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 27/09/2017 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 27/09/2017

L'Informatiu 2 - 27/09/2017

Disponible hasta 21-02-2222

27/09/2017 00:11:22
L'Informatiu 2 - 27/09/2017 L'Informatiu 2 - 27/09/2017
L'Informatiu 2 - 27/09/2017 00:11:22 27/09/2017

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Sinopsis
  • A mesura que s'acosta l'1 d'octubre, les notícies se succeixen a molta velocitat. L'última ena arriba del Departament de Salut que avui ha rellevat els presidents i alta càrrecs dels consorcis sanitaris... que queden sota el control directe del conseller Antoni Comín. La decisió, semblant a la que es va prendre a Enseymanet, tracta d'evitar perjudicis per als responsables d'aquests centres que podrien funcionar com a centres de votació diumenge.
  • El paper dels Mossos segueix sent el tema central en el camí cap a l'1 d'octubre. Carles Puigdemont ha convocat de forma unilateral una reunió de Junta de Seguretat mentre a la mateixa hora a Fiscalia s'han reunit els responsables dels cossos policials per analitzar l'ordre donada als Mossos per precintar els punts de votació el divendres. El Major Trapero ha dit que la politica autonòmica cumplirà les instruccions però tenint en compte la proporcionalitat i que les ordres de fiscalia podríen generar algun tipus de disturbis./ Una instrucció que genera molta polèmica. La CUP confia que el govern tingui previst llocs de votació alternatius allà on els col·legis puguin ser precintats, tot i que espera que els mossos no retirin urnes. Ciutadans, en canvi, els exigeix que compleixin les ordres de la fiscalia.
  • L'Audiència Nacional ha admès a tràmit la denúncia de la Fiscalia pels disturbis durant l'operació policial contra la logística del referèndum suspès pel Constitucional. I especialment pels atacs, diu, contra la guàrdia civil. Sense citar-los, la Jutgessa Carmen Lamela apunta als presidents de l'ANC i d'Òmnium per convocar les concentracions. La jutgessa hi veu un delicte de sedició en el setge als agents a la conselleria d'Economia i entén que el fi últim dels disturbis és el d'una ruptura de la forma de Govern. De moment ha sol·licitat a la Guàrdia Civil un atestat que reculli tots els incidents d'aquells dies.
  • De la seva banda, mig centenar d'entitats, sindicats i organitzacions de la societat civil catalana han presentat avui la Taula per la Democràcia./ I avui ha començat la vaga convocada per estudiants d'instituts en defensa del referèndum suspès i per evitar el control dels centres educatius
  • Continuem pendents de l'autòpsia que s'està fent als dos cossos trobats al pantà de Susqueda i que correspondrien als dos joves del Maresme desapareguts fa un mes. De moment, ja s'ha confirmat que presentaven signes de violència, MARTA MARTÍN
  • Nova jornada de Champions i a Lisboa, contra l'Sporting de Portugal. El Barça vol refermar el liderat del seu grup. Si guanya seran vuit victòries seguides dels de Valvedre. Serà un partit ben especial per Leo Messi... que juga al camp on Cristiano Ronaldo es va donar a conèixer.
  • Són les hores prèvies al concerta d'aquesta nit dels Rolling Stones a l'Estadi Olímpc de MOntjuïc. Serà el seu únic concert a Espanya de la gira europea "No Filters".
Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán