L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 26/07/2017 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 26/07/2017

L'Informatiu 2 - 26/07/2017

Disponible hasta 21-02-2222

26/07/2017 00:11:32
L'Informatiu 2 - 26/07/2017 L'Informatiu 2 - 26/07/2017
L'Informatiu 2 - 26/07/2017 00:11:32 26/07/2017

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Sinopsis

Per primera vegada hem vist un president del govern en actiu declarar com a testimoni en un judici. Ha sigut a l'Audiència Nacional on es jutja la primera part de la trama Gürtel de presumpte finançament irregular del Partit Popular. Rajoy ha insistit en que ell mai ha tingut cap responsabilitat de gestió econòmica al PP i que, en cap cas, ha volgut ajudar a Luís Bárcenas.
A Catalunya, un informe d'infraestructures.cat encarregat pel departament d'Oriol Junqueras BETA va detectar irregularitats en la contractació d'obra pública durant el mandat d'Artur Mas.
El dictàmen s'ha colat a la sessió de control, quan populars i ciutadans li ho han recriminat a Puigdemont que ha negat una trama corrupta.
L'informe analitza 30 contractes entre 2011 i 2015 . Conclou que els expedients son incomplerts i veu subjectivitat i discrecionalitat durant el procés el que podria alterar l'adjudicació final.
Es va elaborar quan el jutge del Vendrell que investiga les suposades comissions a convergència en el cas del 3% va sol.licitar informació. La documentació ja està al jutjat.
A la comissaria de la Guardia Civil de travessera de Gràcia hi han declarat dos alts càrrecs de la Generalitat per demanar-los informació sobre assumptes que podrien estar relacionats amb l'organització del referèndum que es pretén celebrar l'1 d'octubre.
Al migdia, normalitat en els controls de seguretat per accedir a les portes d'embarcament de l'Aeroport del Prat. Si bé aquest matí, a primera hora, s'han tornat a viure cues de fins una hora. La suposada "vaga de zel" dels treballadors de l'empresa privada Eulen, que fan des de dilluns, en seria la causa. El problema es podria agreujar la setmana vinent: a partir del dia 4 han convocat vaga indefinida els dilluns, divendres i diumenges. AENA assegura que esta treballant per reduir les cues però diu que no s'asseurà a la taula de negociació tal com demanen els treballadors.
El preacord entre la Generalitat i el Ministeri de Foment per treure els camions de l'N-340 al seu pas per l'Ebre, el Camp de Tarragona i el Penedès està generant satisfacció entre els alcaldes del territori, que fa anys que reivindiquen mesures per reduir la sinistralitat de la via. Els transportistes es queixen del sobrecost que els tocaria assumir.
Els hotels de Barcelona són els més rendibles de tot Espanya. Així ho apunta un informe sobre el sector que també destaca l'interés de les cadenes per obrir establiments a la ciutat. APunten que en bona mesura això ho han provocat les limitacions de l'ajuntament, que, alerten, poden desviar visitants cap altres tipus d'ofertes.
Airbnb retirarà de la seva pàgina web el miler de pisos turístics il·legals que l'Ajuntament de Barcelona els ha reclamat. Ho farà aquest mes d'agost. Una decisió que s'ha acordat avui, en una reunió amb membres del Consistori barceloni. També s'inclourà als anuncis el número de llicència dels pisos per asegurar que són legals. Unes mesures que la resta de plataformes de lloguer ja estan complint.
Barcelona crea la figura dels baixos de protecció oficial per facilitar la instal·lació de comerços de proximitat als barris.
Els actes de celebració dels 25 anys de Barcelona 92 van acabar anit amb una festa ciutadana. Des de Montjuïc, voluntaris i esportistes, van recórrer 6'5 kilómetres pel centre de la ciutat amb la torxa i la bandera fent relleus per arribar a Plaça de Catalunya, l'epicentre de la festa.
Aquesta matinada el Barça juga el seu segon partit de pretemporada davant del Manchester United de Mourinho. L'equip s'ha traslladat a Washingthon on Neymar continua sent el protagonista de la gira, després que Piqué no hagi pogut confirmar que el brasiler acabi quedant-se.
 

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán