L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 25/07/2014 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 25/07/2014

25/07/2014 00:06:25
L'Informatiu 2 - 25/07/2014 L'Informatiu 2 - 25/07/2014
L'Informatiu 2 - 25/07/2014 00:06:25 25/07/2014
Sinopsis
  • Repasem la informació a Catalunya marcada perls canvis a l'estructura directiva de  Convergència. Després de la dimissió d'Oriol Pujol com a secretari general, el partit tindrà una direcció colegiada formada per 10 persones, coordinada per Josep Rull. En seran membres, entre d'altres, Lluís Corominas, la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, o l'alcaldessa de Sant Cugat, Mercé Conesa, que també serà la nova portaveu del partit. Tots aquests canvis els ratificarà al setembre el consell nacional. Artur Mas ha explicat que els canvis responen a la necessitat de reforçar la direcció davant una tardor que es presenta intensa.
  • Des del govern espanyol, la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, ha dit que Mariano Rajoy hi va amb esperit de diàleg, per parlar de la recuperació econòmica i la cració de llocs de treball. Diu que ara no hi ha consens per terceres vies espera que Artur Mas estiugi disposat a renunciar ala celebració d'una consulta
  • Torredembarra torna a canviar d'alcalde. El socialista Enric Grangel substituirà en els propers dies l'actual batlle,Pere Font de Convergència, escollit fa 12 dies i que dimecres va anunciar que dimitia.  Ho han acordat aquest matí tots els grups municipals en un pacte per garantir la governabilitat del consistori. L'ajuntament travessa una profunda crisi des que a finals de juny,  l'anterior alcalde, Daniel Masagué, ingressés a la presó i 6 membres del govern fossin imputats per presumptes irregularitats. Entre ells Pere Font, que tot i això al darrer moment va optar a la alcaldia i va ser escollit.
  • A Catalunya, els clubs cannàbics s'han multiplicat per 7 en només un any. Aquest increment, diuen els Mossos d'Esquadra, provoca que les operacions contra la venda i el cultiu de marihuana s'hagin duplicat al 2013. L'any passat es van decomissar 5300 kg de cannabis. A més, diuen, Barcelona s'està convertint una de les capitals europees del turisme de fum verd. Hi ha clubs cannàbics que surten al carrer a oferir marihuana als turistes, aprofitant el buit legal que ampara aquest tipus de locals. 
  • El d'avui ha estat el primer entrenament amb el barça de Jeremy Mathieu, i el segon per Andrés Iniesta que ha marcat com a objectiu de l'equip el de poder tornar a disfrutar aquesta temporada. Ha valorat positivament que Xavi es quedi a l'equip i també l'arribada de Luis Suárez.
  • Un any més, el cel de Blanes es va encendre anit amb la llum i els colors del Concurs Internacional de Focs d'artifici. És la edició quaranta quatre, i hi participen quatre espectacles dissenyats per pirotècnies de Castelló, Saragossa, Granada i Eslovaquia. Cent mil persones van omplir la platja de Sa Palomera anit, en el primer dels espectacles. Diumenge, un jurat popular de quaranta persones, a més de vuit experts, decidiran qui és el guanyador.
  • Ficha técnica
    Géneros
    Información y actualidad
    Idiomas
    Catalán