L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 21/02/2018 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 21/02/2018

L'Informatiu 2 - 21/02/2018

Disponible hasta 21-02-2222

21/02/2018 00:12:05
L'Informatiu 2 - 21/02/2018 L'Informatiu 2 - 21/02/2018
L'Informatiu 2 - 21/02/2018 00:12:05 21/02/2018

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Sinopsis

  • El jutge Llarena ha desestimat la petició de la fiscalia de dictar ordre de detenció internacional per a Anna Gabriel, fugida a Suïssa. Igual com va fer amb Puigdemont, el magistrat del Suprem ha limitat l'ordre l territori espanyol. Des de Madrid ens ho explica la Isabel Palacios../ El jutge Llarena també ha emès avui una interlocutòria on dona 10 dies a la secretària general d'ERC, Marta Rovira, per pagar els 60.000 euros de fiança que va fixar el passat dilluns.A banda d'aquesta fiança, el jutge li imposa també l'obligació de comparèixer cada quinze dies als tribunals. La interlocutoria també recull la llibertat provisional de l'expresident de la Generalitat Artur Mas, a qui no ha imposat mesures cautelars. El jutge ho justifica en que, segons la investigació, Mas ha tingut un paper llunyà en les decisions del procés i en que l'expresident s'ha presentat davant els tribunals sempre que se l'ha requerit.
  • De la sev banda, el Parlament belga ha rebutjat concedir un espai a Carles Puigdemont per participar en una conferència organitzada pel partit independentista flamenc. La mesa del parlament ha denegat el permís en no comptar amb el suport unànim de tots els grups. Els socialistes belgues han criticat la iniciativa perquè consideren que s'instrumentalitzaria la cambra per exaltar, diuen, el separatisme.
  • Dos mesos de les eleccions al Parlament de Catalunya, avui Artur Mas ha insistit en que cal avançar.... malgrat que ha qualificat la declaració unilateral va ser simbòlica i admetre que es va exagerar. En tot cas, tot segueix igual que el 21 de desembre, amb el 155 activat i una investidura bloquejada per les desavinences entre els independentistes.
  • Forta polèmica a la fira d'art ARCO per la retirada d'una obra de l'artista madrileny Santiago Sierra sobre presos polítics. L'obra inclou, entre d'altres, Oriol Junqueras i Jordi Sànchez. IFEMA, organitzadora de l'esdeveniment ha demanat despenjar les fotografies per considerar que desvien l'atenció de la resta d'obres artístiques. Tant el govern com el PSOE han aplaudit la mesura. En canvi, Esquerra i Podemos la rebutgen, igual que el director d'ARCO. Per la seva part, l'Ajuntament de Madrid ha reclamat una rectificació perquè s'exhibeixi la sèrie fotogràfica
  • Llibertat sota fiança de 400 mil euros per a Fèlix Millet i de 100 mil per a Jordi Montull. És el que ha decidit l'audiència de Barcelona./ En el cas del crim de la Guàrdia Urbana, avui ha declarat als jutjats de Vilanova i la Geltrú la interna a qui Rosa Peral hauria reconegut haver enverinat la seva parella, que va aparèixer mort al pantà de Foix. Ens ho explica la Judit Huerta./ Un estudi, realitzat per investigadors de l'Hospital del Mar, conclou que el sutge procedent de la mala combustió dels motors dièsel augmenta en un 20 per cent el risc de patir un ictus. 
  • El Barça va fer anit un pas endavant de cara a ser als quarts de final de la Champions.
  • Fins a l'11 de març al Teatre Victoria es representa l'últim espectacle dels Mayumanà, RUMBA, que està en plena gira espanyola. La companyia de ball i percussió fa servir les cançons del grup Estopa com a fil conductor dels números musicals.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán