L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 18/11/2014 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 18/11/2014

18/11/2014 00:09:21
L'Informatiu 2 - 18/11/2014 L'Informatiu 2 - 18/11/2014
L'Informatiu 2 - 18/11/2014 00:09:21 18/11/2014
Sinopsis
  • Mutisme absolut a la fiscalia de Catalunya en visperes que, demà, es reuneixi la Junta de fiscals de Sala. En aquesta reunió del màxim organ de la fiscalia,  el fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres Dulce, demanarà assessorament sobre la presentació duna querella pel 9N, una acció que ahir van desestimar per unanimitat els fiscals catalans.
  • El govern espanyol, de la seva banda, reitera que la fiscalía es autònoma i confia en que cumplirà amb la seva missió de defensar la legalitat. Ho ha dit aquest matí el ministre de l'Interior i després n'ha parlat el titular de Justicia. Tot arran de les discrepàncies sorgides entre la cúpula fiscal de Catalunya i el Fiscal General. 
  • Des del govern català, el  conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha denunciat  que el PP està exercint pressions inacceptables sobre la Fiscalia perquè es querelli contra el president de la Generalitat i altres membres de l'executiu català pel 9-N. Homs ha avisat que això devalua l'estat de dret i demostra, en la seva opinió, una actitud temerària i deplorable per part de l'executiu espanyol. El conseller ha dit també que l'Estat cometria una il·legalitat flagrant si hi hagués represàlies sobre els fiscals catalans./ També hem recollit l'opinió de diversos partits que van de la crítica dura del PP als fiscals catalans a la crítica dels socialistes al govern espanyolç
  • El port de Barcelona ha inaugurat avui l'arribada de tres noves grues a la terminal de contenidors BEST.Aquesta és una infraestructura pionera en l'ampliació del port que li ha de permetre ser una de les terminals capdavanteres del sud d'europa. 
  • Nou cas de violència domèstica, aquest cop a Santa Coloma de Gramenet, on els mossos han detingut una dona de 44 anys com a  possible autora de la mort del seu excompany ahir a la tarda. La dona es va lliurar a la comissaria poques hores després que es trobés el cos de l'home mort./ I a Sant Pere Pescador , unes 200 persones s'han concentrat davant l'ajuntament  per condemnar la mort d'una dona presumptament a mans del seu marit./ I  detingut avui a França al sospitós de matar a la turista de 19 anys que va ser trobada morta diumenge en un hotel de Barcelona 
  • Barcelona ha inaugurat avui la quarta edició de la fira SMART CITY WORLD CONGRESS, on s'han presentat diversos projectes que relacionen serveis i noves tecnologies.
  • Finalment serà Doha la ciutat que organitzara el Mundial d'Atletisme del 2019./ El Barça comença a recuperar efectius de cara al partit de dissabte al Camp Nou contra el Sevilla, l'ex equip d'Ivan Rakitic. I l'Espanyol, pendent del possible debut avui de Kiko Casilla amb la selecció, prepara el partit de divendres al nou San Mamés contra l'Athletic Club. 
  • 25 anys després de la seva última representació, l'òpera ARABELLA, de Richard Strauss, va tornar anit al Liceu. 
  • Ficha técnica
    Géneros
    Información y actualidad
    Idiomas
    Catalán