L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 16/03/2017 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 16/03/2017

L'Informatiu 2 - 16/03/2017

Disponible hasta 21-02-2222

16/03/2017 00:10:05
L'Informatiu 2 - 16/03/2017 L'Informatiu 2 - 16/03/2017
L'Informatiu 2 - 16/03/2017 00:10:05 16/03/2017

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Sinopsis
  • Amb petards i xiulets han acabat davant de l'ajuntament de Barcelona la protesta els taxistes que reclamen mesures contra l'intrusisme de les plataformes de vehcicles de llicència amb conductor. La regidora de mobilitat ha donat suport i ha criticat la precarització del sector: han convocat un vaga en protesta pel que consideren la creixent competència de plataformes com UBER. L'aturada ha tingut un ampli seguiment sense incidents.
  • Un altre conflicte laboral és també noticia perque els estibadors han desconvocat les aturades previstes a partir de demà després que el Congrés de Diputats hagi rebutjat avui la reforma del sector promoguda pel Govern. La majoria de l'oposició, excepte Ciutadans que s'ha abstingut, ha tirat enrera el decret que adapta l'activitat dels estibadors a la legislació europea perquè considera que s'hi amaga una liberalització encoberta. El ministre de Foment lamenta la situació i diu que aboca a l'estat a una multa multimilionària per part de Brussel·les.
  • Matí d'alta tensió al Parlament arran de la constitució de la ponència per tramitar de manera exprés les les lleis de la ruptura amb Espanya. Junts pel Sí i la CUP s'ha quedat sols defensant-la mentre que la resta de grups ha decidit no participar-hi. Quan el portaveu de Junts pel Sí ha suggerit sancionar aquests grups per deixadesa de feuncions, l'oposició ha criticat amb duresa el que considera una manipulació parlamentària.... Al final la ponència redactora de la modificació estarà formada només per Jordi Turull i Roger Torrent, de Junts pel Sí, i per Anna Grabriel, de la CUP.
  • La diputada d'Esquerra Republicana, Anna Simó, ha afirmat que en cas de noves eleccions a Catalunya no es repetirà la coalició amb el PDECAT per reeditar Junts pel Sí. Diu que el dos partits podran treballar conjuntament en molts temes però per separat.
  • Avui s'ha reprès el judici pel cas Palau. Ho ha fet amb les declaracions de dos empresaris acusats de realitzar factures falses. Els dos han negat els fets però sí han reconegut que la seva empresa va prestar serveis a Convergència a preu de cost durant 3 campanyes. També ha declarat l'exasesor fiscal del Palau, que ha desmentit que fabriqués factures i ha assegurat que Fèlix Millet volia resoldre els problemes d'hisenda del Palau a través d'un pacte.
  • Després de dos dies de festa el Barça ha començat a preparar el proper partit de lliga davant del València.
  • Avui han presentat un nou festival de cinema: el BCN FILM FEST, que patrocina Televisió Española. Tindrà lloc durant la setmana de Sant Jordi i es projectaran pel·lícules relacionades amb la literatura i el món artístic. Richard Gere serà l'estrella d'aquesta primera edició del festival, que visitarà com a protagnista de NORMAN, la pel·licula inaugural. I el director Bertrand Tavernier vindrà per parlar del seu viatge documental pel cinema francés.
  • I una altre festival, el Blues & Ritmes de Badalona , rep avui un grup diferent, els TINARIWEN que volten pel món convertits en ambaixadors del seu poble, els tuareg. Guitarres poderoses, ritmes africans.... l'anomenat "blues del desert" que entronca amb els arrels del rock i del pop.
Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán