L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 15/07/2014 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 15/07/2014

15/07/2014 00:07:02
L'Informatiu 2 - 15/07/2014 L'Informatiu 2 - 15/07/2014
L'Informatiu 2 - 15/07/2014 00:07:02 15/07/2014
Sinopsis
  • Artur Mas està disposat a negociar amb el govern de Mariano Rajoy la data de la consulta i el contingut de la pregunta que volen plantejar als catalans. Mas ho diu en una entrevista al canal econòmic de televisió Blomberg. El president de la Generalitat ho condiciona a que Rajoy doni llum verda a la celebració de la consulta. Si el govern espanyol accepta que es faci, diu Mas a Blomberg, el govern català ha d'obrir negociacions./ Aquestes declaracions de Mas es fan quan tothom està pendent que es produeixi l'entrevista amb Mariano Rajoy. En tot cas, segons ha explicat el portaveu de la Generalitat després de la reunió del govern d'avui, Mas sempre ha defensat una consulta pactada.
  • I l'actualitat política continua encara molt pendent de la marxa d'Oriol Pujol, que fa un any i mig va ser imputat en l'anomenat cas de les ITV. Ara mateix, Pujol ja no és diputat al Parlament de Catalunya. La Mesa de la cambra catalana ha acceptat aquesta matí la renúncia que va fer pública per sorpresa ahir al vespre. Una renúncia que també afecta a la secretaria general de Convergència Democràtica que havia abandonat temporalment. El partit decidirà el seu substitut al setembre. Per alguns, com és el cas del PP, la interpretació de la renuncia d'Oriol Pujol és llegeix en clau de crisi dins de la formació nacionalista.
  • Les retallades en dependència afecten els cuidadors familiars, un col·lectiu majoritàriament femení, que ha vist deteriorada la seva salut física i psíquica. Ho diu un informe del Tercer Sector Social, que alerta de la sobrecàrrega que pateixen, a causa sobre tot a les retallades del sistema de dependència. Les entitats reclamen més serveis de suport, tallers, teràpies i formació. I també que l'Estat es faci càrrec de la cotització a la Seguretat Social, com ho feia fins fa dos anys. 
  • Parlem, ara, d'una operació policial, perquè els mossos d'esquadra han detingut quatre persones acusades de delictes d'extorsió, lesions, robatori i amenaces contra un veí de Tarragona. Els detinguts formaven part d'un grup d'ideologia nazi i els diners obtinguts amb les extorsions els destinaven, presumptament, a pagar la defensa d'altres membres del grup que són a la presó acusats d'una temptativa d'homicidi. La víctima no havia denunciat les extorsions, però l'hospital que el va atendre arran d'una de les agressions ho va posar en coneixement de la policia. 
  • Luis Enrique ha dirigit avui el primer entrenament com a tècnic del Barça. L'asturià només ha comptat amb deu jugadors ja que Adriano, amb molèsties, s'ha quedat al gimnàs. Luis Suárez va arribar anit a Barcelona, però la seva presentació està ajornada 'sine die' per la sanció de la FIFA
  • Al caixaforum de Barcelona, a partir de demà, es podrà veure un recull de les millors obres de petit format del Museu del Prado de Madrid. Són 135 peces, entre pintura i escultura, que ofereixen un recorregut per les diverses èpoques. Es podran contemplar des de peces del segle II després de Crist, fins a obres de El Bosco, Tiziano, Rubens,  Velázquez, Goya o Fortuny. La mostra es titula "La belleza cautiva. Pequeños tesoros de El Prado" i estarà al Caixaforum fins el 5 de gener de l'any que ve. 
  • Ficha técnica
    Géneros
    Información y actualidad
    Idiomas
    Catalán