L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 15/04/2014 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 15/04/2014

15/04/2014 00:07:04
L'Informatiu 2 - 15/04/2014 L'Informatiu 2 - 15/04/2014
L'Informatiu 2 - 15/04/2014 00:07:04 15/04/2014
Sinopsis
  • El govern català insisteix que els pronunciaments de la Unió Europea sobre una hipotètica Catalunya independent no són decisions fermes de caràcter jurídic i que Brussel·les continua sense pronunciar-se oficialment. El govern manté que Europa no té cap manual d'instruccions per a casos com el català i subratlla que cap estat membre ha demanat un dictamen sobre Catalunya i augura que la decisió que es prengui serà política i econòmica./ La resposta d'Homs arriba després que aquest migdia un portaveu de la Comissió Europea hagi declarat que, segons els tractats de la Unió, una Catalunya independent quedaria fora de les institucions europees, i es convertiria en un pais tercer. De totes maneres, el portaveu reitera que es tracta d'un assumpte intern espanyol i que els seus comentaris no es refereixen a l'informe dels experts de ls Generalitat./ Les reaccions dels dos grans partits espanyols, PP i PSOE, han vingut dels seus candidats a les eleccions europees. Tant populars com socialistes han desqualificat l'informe del Consell Assessor i han recordat que la sortida de Catalunya de la Unió europa seria inevitable./ El Mossos han desarticulat una xarxa que traficava amb substàncies per dopatge d'esportistes amateurs, la majoria ciclistes i culturistes. Entre els 12 detinguts hi ha uns pares que venien al mercat negre l'hormona pel creixement que havia de prendre la seva filla de 15 anys.
  • S'acosta Sant Jordi, i tant els llibreters com els majoristes de roses fan les seves previsions. En el cas dels llibres, esperen que les vEndes marquin la recuperació del sector.
  • I pel que fa a les roses, la vermella tornarà a ser, seguint la tradició, la més venuda. La segueix de lluny la rosa que fa olor i el 10 per cent de les vendes se'l emportarà la rosa de color, amb els guarniments clàssics o altres de més treballats. . N'hi ha més de 100 varietats, i per Sant Jordi es venen un terç del total de l'any.
  • Ja ho heu vist. Demà a dos quarts de deu del vespre i en directe per LA 1, Barça i Madrid es juguen el primer títol de l'any: la Copa del Rei. Els blaugrana viatgen aquesta tarda a València pendents de l'estat físic de Piqué, Bartra i Puyol.
  • Sanjosex treu avui nou disc. El seu títol "Festival", ho diu tot: convida a l'alegria i a celebrar la vida. El músic de La Bisbal treu el seu perfil més vitalista amb un repertori que gira més cap el rock gràcies a la produció de Quimi Portet, i amb ritmes de tot el món.
  • Ficha técnica
    Géneros
    Información y actualidad
    Idiomas
    Catalán