L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 11/04/2014 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 11/04/2014

11/04/2014 00:06:53
L'Informatiu 2 - 11/04/2014 L'Informatiu 2 - 11/04/2014
L'Informatiu 2 - 11/04/2014 00:06:53 11/04/2014
Sinopsis
  • Artur Mas veu unes eleccions plebiscitàries com a opció més probable per desencallar el procés català després de no rotund del Congrés. Això sí, matisa que ho contempla com a última opció en el seu full de ruta. En declaracions a diversos mitjans francesos, el president català admet que està pensant en convertir les eleccions catalanes en un plebiscit. Amb tot manté que el seu objectiu és convocar la consulta per al 9 de novembre i que intentarà fer-ho dins del marc legal amb la llei de consultes del Parlament./ 
  • "D'acord amb el meu càlcul, la meva previsió, jo crec que al setembre hi haurà la possibilitat de tenir  aquesta llei finalment aprovada. Així que si aquesta llei està en vigor al setembre, convocaré la consulta popular, no amb un valor jurídic immediat. Pero, convocaré aquesta consulta popular pel 9-N"./ Les declaracions de Mas tenen ja resposta del PP.  Alícia Sánchez Camacho creu que, després del rebuig del Congrés a la consulta,  Mas ha començat una fugida cap endavant i alerta que ara intenta trencar la legalitat promovent una llei de consultes catalana./ També Soraya Sáenz de Santamaría ha demanat al president de la Generalitat que reflexioni i clarifiqui la  seva posició després que el Congrés tombés la petició del Parlament. La vice-presidenta del govern ha obert la porta a intentar una reforma de la Constitució, però adverteix que ara mateix no hi ha el consens suficient per canviar la carta magna. La vicepresidenta, per últim, ha dit que unes eleccions tenen un objectiu que no pot equiparar-se al d'un referèndum.
  • El president de Gas Natural Fenosa ha criticat  la reforma energètica aprovada pel Govern, que segons que diu, ha reduït els seus beneficis en 455 milions d'euros. Malgrat això, i el context de crisi, Salvador Gabarró ha qualificat de bon resultat el creixement de la companyia en un 0,1% al 2013.  Gabarró ha insistit en què hauria de ser l'Estat i no les elèctriques les que haurien d'assumir el dèficit de la tarifa.
  • 59 anys de presó. És la condemna que l'Audiència de Barcelona ha imposat a  aquest home, Alejandro Cuartero, a qui un jurat ja va declarar culpable de matar dos avis i la seva néta en un pis de Barcelona el gener de 2012, en el que es coneix com a triple crim de la sagrada família. Els morts eren els pares i la neboda de la seva exparella. Cuartero els va matar a cops de martell, segons la sentència, com a venjança per la ruptura sentimental. El tribunal també el condemna per violència psíquica habitual, ja que durant molt de temps va maltractar i seguir la dona.
  • Tot i que les vacances de Setmana Santa comencen dijous vinent, alguns  ja les gaudeixen...  L'aeroport del Prat registra avui el dia amb més moviments de l'operació sortida./ Pel que fa a les carreteres, el Servei català de Trànsit preveu que entre avui i demà surtin de l'àrea metropolitana de Barcelona 500 mil vehicles i 400 mil més entre dijous i divendres. Les vies que es preveuen més complicades són les que van cap a la costa...Com que s'ha detectat un increment dels desplaçaments en cotxe, es recomana més precaució que mai.
  • El Barça vol oblidar la desfeta a la Champions amb una victòria demà a Granada. Martino considera el partit com a transcendental per seguir aspirant a la LLiga.....però l'haurà d'afrontar sense Bartra que és baixa per una lesió muscular. 
  • Es titula "Escuela libre de enseñanza", i pertany al segon i últim àlbum de la banda indie "El hambre, el enfado y la respuesta"... El quartet ha trigat 5 anys a publicar aquest nou treball, que promet instants del rock més clàssic barrejats amb tocs de country
  • Ficha técnica
    Géneros
    Información y actualidad
    Idiomas
    Catalán