L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 09/12/2014 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 09/12/2014

09/12/2014 00:10:07
L'Informatiu 2 - 09/12/2014 L'Informatiu 2 - 09/12/2014
L'Informatiu 2 - 09/12/2014 00:10:07 09/12/2014
Sinopsis
  • El temporal de vent que afecta Catalunya, amb ràfegas que arriben a superar els 100 quilòmetres per hora, s'ha cobrar ja una víctima mortal. 
  • L'home ha mort  poc abans de dos quarts de dues de la tarda quan s'ha  ensorrat un mur de l'antiga fabrica AEG a l'avinguda Jaume I amb el  carrer Calella. Dues ambulàncies del Sistema d'Emergències Mediques  s'han  traslladat al lloc per no han pogut fer res per salvar la vida de  l'home. I és que avui cal anar amb molta precaució perquè les ràfegas de vent arriben fins als 100 quilòmetres per hora. Un mort a Terrassa i busquen també un altre desaparegut sota les runes... i moltes detrosses i inclemències arreu de Catalunya.
  • Avui s'ha sabut que la fiscalia anticorrupció demana al jutge del cas Noos que exculpi la Infanta Cristina al considerar que no hauria comès cap delicte però si se n'hauria beneficiat i, per tant, li demana que pagui quasi 600 mil euros. El fiscal demana que 14 persones vagin a judici i sol·licita 19 anys i mig de presó per Iñaki Urdangarin i el seu soci Diego Torres. L'acusació popular de Manos Limpias si que demana 8 anys de presó per la Infanta... Ja tenim les reaccions dels advocats. El de la Infanta, Miquel Roca, anuncia que pagaran ràpidament els 600 mil euros. 
  • La majoria de catalans considera que, a Catalunya, hi ha força corrupció, sobretot, a l'àmbit polític. És el que es desprèn del darrer baròmetre sobre la Corrupció a Catalunya, fet públic avui per l'Oficina Antifrau. Els catalans també creuen que calen més mesures de control. 
  • El president del Govern Mariano Rajoy, s'ha referit aquesta matinada a Artur Mas, sense citar-lo. Rajoy que participa en la cimera iberoamericana de Veracruz, a Mèxic, ha dit en una entrevista al canal Televisa que una de les seves prioritats es fer "que el sentit comú li arribi a alguns dirigents nacionalistes abans que s'acabi aquesta legislatura". També ha reiterat que no creu que la reforma de la constitució sigui prioritària perquè és un debat que generaria més tensió política.
  • El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha augurat avui que no hi haurà novetats en els pròxims dies o setmanes sobre la possibilitat d'unes eleccions anticipades.
  • El Barça es juga demà al Camp Nou davant del PSG la darrera opció per acabar la lligueta com a primers de grup. Els francesos arriben amb un punt mes que els blaugrana i això obliga als de Luis Enrique a sortir a guanyar. Rafinha amb un procés víric no s'ha entrenat avui tot i que ell i Alves es perden el partit de demà per sanció. 
  • En la recta final recollim l'exposició que  la Fundació Francisco Godia dedeica a la fascinació que Santiago Rusiñol va tenir per El Greco i com aquest pintor va influir en l'obra de l'artista català. La mostra reuneix 40 peces, entre les quals algunes del pintor de Creta, i permet descobrir com Rusiñol va incorporar el llegat del seu col·lega en un context, el de finals del segle XIX, en què aquest no formava part del cànon de l'art espanyol del segle d'Or. Com Rusiñol, El Greco va esdevenir un model pels artistes innovadors, que en van adoptar l'espiritualitat, les atmosferes vagoroses i les pinzellades melancòliques. 
  • Ficha técnica
    Géneros
    Información y actualidad
    Idiomas
    Catalán