L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 09/02/2018 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 09/02/2018

L'Informatiu 2 - 09/02/2018

Disponible hasta 21-02-2222

09/02/2018 00:14:29
L'Informatiu 2 - 09/02/2018 L'Informatiu 2 - 09/02/2018
L'Informatiu 2 - 09/02/2018 00:14:29 09/02/2018

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Sinopsis
  • Els lletrats del Parlament ja han lliurat l'informe que els va encarregar el president de la cambra, Roger Torrent... Conclouen que el termini de dos mesos per fixar una nova investidura està aturat... però subjecte a diferents escenaris. De fet diuen que el rellotge no correrà almenys fins que el Constitucional decideixi si admet a tràmit el recurs del govern espanyol contra la candidatura de Puigdemont. Després deixa en mans de Torrent la decisió sobre els terminis. El document, però, ha dividit els lletrats. El lletrat Major, Antoni Bayona, no l'ha signat. I en canvi el secretari general de la cambra, Xavier Muro, sí ho ha fet./ Ara els grups parlamentaris estan estudiant el document..... Junts per Catalunya i Esquerra s'han reunit per analitzar-lo, però, de moment no n'ha transcendit res. ..Només el PSC ha demanat a Torrent que obri una altra ronda de contactes
  • Mentrestant el consell de ministres ha aprovat l'avantprojecte de llei per ampliar els supòsits per a la presó permanent revisable.
  • Avui TVE ha tingut accés a més àudios de les declaracions dels investigats en la causa per rebel·lió al Tribunal Suprem. S'han filtrat nous fragments del que van declarar l'exconsellera Meritxell Borràs i de Jordi Cuixart, d'Òmnium... Però potser la més destacada és la de Carme Forcadell. L'expresidenta del Parlament va dir al jutge Llarena que NO va proclamar res el 27 d'octubre i que la declaració d'independència era simbòlica.
  • Així ens hem llevat avui a bona part de Catalunya. Amb fred intens i temperatures sota zero a moltes poblacions. Cotxes gebrats, rierols gelats, i en algunes poblacions del Pirineu, registres històrics. / És el cas de Das, a la Cerdanya, on els termometres s'han desplomat fins als 23 graus sota zero.
  • Ja estem de ple al Carnaval. A les escoles d'arreu de Catalunya els nens ja l'han celebrat disfressant-se i decorant els centres per rebre Sa Majestat carnestoltes
  • A Valverde li fa il·lusió disputar la cinquena final de copa consecutiva del Barça. La jugaran per segon cop amb el Sevilla i ja s'ha obert el debat de la seu on serà. Ahir a València el primer gol de Coutinho va encarrilar l'eliminatòria, mentre que Rakitic la va sentenciar.
  • En temps de carnaval no poden faltar la festa i la música..... ingredient principal de la disbauxa carnavalenca. Per això el Festival Cruïlla se suma per primera vegada a la celebració amb dues nits d'actuacions a l'Hivernacle del Poble Espanyol de Barcelona per donar la benvinguda musical al Sa Majestat el Rei Carnestoltes.
Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán