L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 08/10/2014 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 08/10/2014

08/10/2014 00:09:35
L'Informatiu 2 - 08/10/2014 L'Informatiu 2 - 08/10/2014
L'Informatiu 2 - 08/10/2014 00:09:35 08/10/2014
Sinopsis
  • El govern i els partits sobiranistes es tornaran a reunir, demà, per continuar treballant per la consulta del 9 de novembre, suspesa pels Constitucional. La reunió l'hauria convocat el president Mas, el mateix dia que han sortit informacions parlant d'una possible consulta alternativa, organitzada per ajuntaments i entitats socials./ Doncs alguns dels partits contraris a la celebració de la consulta ja han comentat també la possibilitat de celebrar un 9N alternatiu.
  • La consulta no ha estat avui entre les preguntes al president del govern en la sessió de control al Congrés. No almenys de forma oberta... però CIU ha elevat a Mariano Rajoy la queixa per les inversions que els pressupostos preveuen a Catalunya per l'any vinent que han definit com a càstig. Rajoy  ho nega i ha defensat els comptes  
  • Cada vegada són més evidents els problemes de tresoreria de la Generalitat. El departament de Benestar mantindrà fins a final d'any els impagaments parcials a les entitats socials, que van començar al setembre. D'aquesta manera allarga els retards 3 mesos més.
  • La compravenda d'habitatges ha caigut a l'agost gairebé un 12% en relació al mateix mes de l'any passat. Es tracta de la baixada més pronunciada del que portem d'any. Segons l'Institut Nacional d'Estadística, Lleida i Girona és on hi ha hagut menys moviments.  La majoria de les transaccions a Catalunya són de pisos de segona mà. A la resta d'Espanya, s'han comprat i venut 23.500 habitatges, el que suposa un descens de l'1'1% respecte el mateix mes d'agost del 2013. 
  • Parlem ara de l'Ebola perquè en les darreres hores altres dues infermeres han estat aïllades davant la possibilitat que estiguin contagiades pel virus. En total son ja sis les persones sota extrema vigilància davant la possibilitat que pateixin la malaltia. A Madrid, metges i personal sanitari creuen que ha faltat preparació i informació i han fet diferents concentracions demanat responsabilitats. Aquest matí, al Congres, tan el president del govern com la ministre de Sanitat demanaven tranquil·litat, confiança en el sistema sanitari i garantien que es donarà tota la informació que faci falta.
  • Demà es juga la segona jornada dels partits classificatoris per l'Eurocopa de França. Espanya, que va guanyar Macedònia al primer partit del grup, jugarà demà contra Eslovàquia i diumenge contra Luxemburg. Hi seran sis blaugrana i el porter de l'Espanyol, Kiko Casilla.
  • En la recta final recollim una destacada trobada arqueològica: S'ha fet a la localitat murciana de Pliego i l'han fet arqueòlegs de la UAB. Es tracta d'una trama urbana de l'edat del bronze que inclou una construcció palatina amb una sala d'audiències que consideren el primer recinte polític de l'Europa continental. I enmig d'aquestes construccions han descobert també una tomba principesca amb un aixovar funerari dels mes valuosos d'Europa. Entre els objectes recuperats d'aquesta tomba destaca una diadema de plata de gran valor científic i diferents dilatadors d'orella també elaborats en or i plata. 
  • Ficha técnica
    Géneros
    Información y actualidad
    Idiomas
    Catalán