L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 05/10/2018 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 05/10/2018

L'Informatiu 2 - 05/10/2018

Disponible hasta 21-02-2222

05/10/2018 00:11:16
L'Informatiu 2 - 05/10/2018 L'Informatiu 2 - 05/10/2018
L'Informatiu 2 - 05/10/2018 00:11:16 05/10/2018

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Sinopsis

Després que ahir el Parlament de Catalunya arribés a una situació de col·lapse a causa de les desavinences de JxCat i ERC i que deixava en situació compromesa la governabilitat, avui hem vist aquesta foto. Una trobada a la Generalitat, al màxim nivell, per intentar frenar la crisi entre els dos socis de l'executiu. Quim Torra i Pere Aragonès, malgrat reconèixer discrepàncies, tanquen files, i es conjuren per ratificar la solidesa del govern de coalició entre Junts per Catalunya i Esquerra. Així ho asseguraven en compareixença conjunta.

L'executiu que presideix Pedro Sánchez ha lamentat el bloqueig constant que, diu, viu el Parlament i ha reclamat reflexió als partits independentistes. Assegura que el Govern defensarà sempre le legitimitat consitiucional i insta el president Torra a liderar un dialeg entre catalans.

La previsió és que dimarts es reanudi el ple i, previament, dilluns, es reuneixi la mesa de la cambra. Tornaran a analitzar les formules de delegació del vot de Puigdemont, Sánchez, Rull i Turull i les reconsideracions que han presentat PP, Ciutadans i PSC. L'oposició s'ha manifestat molt crítica. De fet Ciutadans no descarta un recurs al Constitucional mentre que el PP demana que Torra convoqui eleccions.

La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ha assegurat que si algú ha acreditat la voluntat de diàleg i mà estesa és el president de l'executiu espanyol, Pedro Sánchez. Cunillera, que ha fet balanç d'alguns dels avanços de les comissions bilaterals Estat-Generalitat, demana, però, que també l'altra banda s'obri al diàleg./ El president del PP català, Xavier García Albiol, ha anunciat que deixa l'escó al Parlament i que el partit celebrarà un congrés extraordinari per substituir-lo al capdavant del PP català.

Alerta dels metges sobre l'augment de notícies falses a internet relacionades amb la curació del càncer. El consell de l'àudiovisual i els professionals mèdics demanen, d'entrada, que s'eliminin 14 vídeos de youtube que acumulen fins a 25 milions de visualitzacions./ Avui ha acabat el judici del conegut com cas Nadia. El procés judicial , després dels els informes de les parts, ha quedat vist per a sentència. Les conclusions de la fiscalia parlen d'una estafa en tota regla, mentre que la defensa qüestiona els informes policials.

El Barça ha començat a preparar avui el partit de diumenge a Mestalla.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán