L'Informatiu: L'informatiu 2 - 03/04/2013 | RTVE Play
L'Informatiu  L'informatiu 2 - 03/04/2013

03/04/2013 00:10:01
L'informatiu 2 - 03/04/2013 L'informatiu 2 - 03/04/2013
L'informatiu 2 - 03/04/2013 00:10:01 03/04/2013
Sinopsis

Imputada en el cas Nóos

La infanta Cristina, imputada en el cas Nóos. El jutge Castro ha decidit investigar el seu paper en l'empresa del seu marit, Iñaki Urdangarín, i l'ha citada a declarar el dia 27 d'abril. És el primer cop que imputen un membre de la Casa Reial, que ha declinat fer cap comentari.

Emergència i diàleg

I avui hem sentit dir a Artur Mas que les finances catalanes estan en situació d'emergència i l'autogovern, de supervivència. Malgrat tot, creu que ens en podem sortir i defensa la unitat i el diàleg. Un diàleg al que Mariano Rajoy es mostra disposat... tot i que sense mencionar Catalunya.

El jutge del cas Nóos ha decidit imputar la infanta Cristina

La filla del rei haurà d'anar a declarar el vint-i-set d'abril als jutjats de Palma, a les deu del matí, sobre la seva intervenció en l'empresa Ayzoon i en l'institut Nóos, que presidia el seu marit, Iñaki urdangarín...

La decisió del jutge José Castro es produeix després dels últims correus electrònics aportats per Diego Torres, exsoci del Duc de Palma. És la primera vegada que imputen un membre de la família reial. Un portaveu del palau de la Zarzuela ha dit que no comenten decisions judicials.

100 DIES DE GOVERN

Artur Mas ha aprofitat el balanç dels 100 primers dies de govern per fer una crida a la responsabilitat i a la unitat davant el que considera un moment molt crític de les finances i de l'autogovern de Catalunya.

Tot i així el president diu que manté el rumb i la voluntat de diàleg.

DISCURS DE RAJOY DAVANT EL PP

Diu que l'economia creixerà al 2014 i es crearan llocs de treball

Després del silenci de les últimes setmanes, el president del govern ha tret pit per la tasca feta, i ha assegurat que al 2014 l'economia espanyola creixerà clarament i es crearà ocupació.

Rajoy ha posat en valor que s'ha aconseguit evitar rescat d'Espanya i ha defensat les reformes, tot i que ha reconegut que els ciutadans encara no les noten.

Pel que fa al dèficit autonòmic, el cap de l'executiu s'ha tornat a mostrar disposat a parlar de tot.... menys del que estigui fora de la llei.

Saloufest

Segona setmana del Saloufest, la trobada de joves britànics a la costa daurada... i primer ferit.

Un jove de 21 anys, que està greu i ingressat a l'Hospital Joan 23 de Tarragona. El noi ha caigut des d'un balcó de la tercera planta d'un hotel...

RETARD DE L'AVE FINS A PARIS

Problemes tècnics allunyen l'estrena almenys fins el mes de maig

BETAFinalment la línia NO entrarà en funcionament a mitjans d'abril....Oficialment NO hi ha nova data però els tècnics creuen que podria ser a finals de maig....El motiu del retard és que durant les proves de circulació que s'estan fent s'han detectat alguns problemes tècnics dels trens francesos amb la senyalització espanyola.

PODRIA JUGAR LA TORNADA

Messi s'estarà entre uns 10 dies de baixa per un trencament muscular

Bones notícies per a Leo Messi i per al Barça. Les proves que li han fet aquest matí parlen només d' una lesió al bíceps femoral de la cama dreta.

Així, l'argentí es perd el partit d'aquest dissabte contra el Mallorca i és dubte per a la tornada contra el PSG el proper dimecres. Sembla que s'estarà uns 10 dies de baixa.

Qui gairebé diu adéu a la temporada és Javier Mascherano. Té un trencament del lligament lateral intern del genoll dret i estarà 6 setmanes de baixa. És la factura de l'empat a dos contra el PSG.

Força Lleida

Els jugadors de básquet del Força Lleida amenacen de no viatjar a Ourense per jugar aquest divendres si el club no els paga deutes pendents.

Diuen que cobren amb retard des de l'inici de la temporada i denuncien la duplicitat de contractes. La junta directiva justifica algunes irregularitats pel descens dels ingressos dels espònsors. Però creu que la reacció dels jugadors és desproporcionada i confia que finalment puguin competir en la penúltima jornada de la fase regular.

MECAL 2013

Serà la quinzena edició del festival i durarà fins el 28 d'abril

El Festival Internacional de Curtmetratges i Animació de Barcelona s'inaugura aquesta nit a l'antiga fàbrica Moritz de Barcelona.

Fins el 28 d'abril, aquest certamen, el Mecal, mostra el treball de les noves generacions d'artistes audiovisual.

Fa 15 anys que d'aquesta manera, miren de premiar la feina dels nous valors que hi ha dins i fora de les nostres fronteres.

Avui us deixem amb algunes de les pel·lícules que hi projectaran.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán