L'Informatiu: L'informatiu 2 - 01/03/2013 | RTVE Play
L'Informatiu  L'informatiu 2 - 01/03/2013

01/03/2013 00:07:29
L'informatiu 2 - 01/03/2013 L'informatiu 2 - 01/03/2013
L'informatiu 2 - 01/03/2013 00:07:29 01/03/2013
Sinopsis

El Govern espanyol impugnarà la declaració sobiranista del Parlament. Ho ha confirmat fa una estona la vicepresidenta Sáenz de Santamaria, que ha explicat que la impugnació és la tercera via que permet la Constitució i que NO és un recurs d'in-cons-ti-tucionalitat. Així, l'executiu de Rajoy segueix el dictamen del Consell d'Estat que avalava aquesta possibilitat.

Doncs abans de conéixer la decisió del Consell de Ministres , el president de la Generalitat insistitia que està fora de lloc portar al Tribunal Constitucional la Declaració de Sobirania, tal com planteja el dictamen del Consell d'Estat. En una compareixença després de rebre el primer ministre de Gal·les, Artur Mas ha criticat que el govern espanyol desmenteix amb fets com aquest que tingui voluntat de dialogar.

Sobre el cas de les escoltes, Alícia Sánchez Camacho ha ratificat avui, davant la magistrada, la seva demanda contra l'agència Método3 per vulneració del dret a l'honor i a la intimitat.

També ha comparegut Victòria Àlvarez, l'exparella de Jordi Pujol Ferrussola, i el representant de Método 3. Ávarez ha negat saber que, el juliol de 2010, es gravés la conversa al restaurant La Camarga; mentre que l'agència NO ha aportat el llibre de registre de clients, tal como li havia demanat la jutgessa. Camacho ha sol·licitat que es prohibeixi la difusió de la gravació.

Els sindicats Comissions Obreres i UGT han advertit avui que el gran número d'expedients de regulació d'ocupació crea una situació insuportable. Per això Josep Maria Álvarez ha demanat una MORATÒRIA en la seva aplicació, per corregir el que qualifica com a "desequilibri de forces entre empresaris i treballadors". Però la notícia s'ha produït quan Álvarez ha anunciat que té previst deixar la secretaria general d'UGT.

Divendres de pluja, neu i, especialment, mala mar... El temporal de Llevant porta onatge a tota la costa i pluges abundants sobretot a l'Ebre, on han caigut fins a 150 litres per metre quadrat. Els serveis d'emergència recomanen prudència prop del mar. Des del Pont de Petroli, a Badalona, ens ho explica l'HELENA VILLAR.

I ben aprop, a Mataró, una dona ha mort i cinc persones més han resultat ferides en l'incendi que hi ha hagut aquest matí en un pis Segons el bombers, la dona s'ha llençat pel balcó fugint del foc.... Entre els ferits hi ha dos menors, un de greu. La resta estan ingressats a l'Hospital de Mataró amb pronòstic reservat... El foc ha afectat dos blocs d'habitatges que s'han desallotjat. Ara analitzen si l'incendi ha causat problemes a l'estructura.

Barça i Madrid es tornen a enfrontar demà al Santiago Bernabéu en un nou clàssic. Els blaugrana parteixen amb un avantatge de 16 punts a la lliga, i els de Mourinho tenen la vista més posada en el partit de dimarts a Manchester.

A l'Espanyol, ja estan centrats en el partit de diumenge contra el Valladolid.

Hi ha l'Antoni Tàpies que tots coneixem, amb una obra molt identificable...i hi ha un altre Tàpies que va conviure amb estils com el pop art o el neorealisme italià. aquest és justament el fil de l'exposició "Contra-Tàpies", que es presenta a la seva fundació com si fós la contraportada de l'artista.... Tàpies dialoga amb els seus coetanis, amb artistes posteriors i s'acaba confrontant amb ell mateix.... En total, obres de 40 artistes diferents que permeten rellegir el treball del pintor català, que posa punt final a l'informatiu d'avui. Que passeu un bon cap de setmana...

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán