L'Informatiu: L'Informatiu - 14/11/14 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu - 14/11/14

14/11/2014 00:27:52
L'Informatiu - 14/11/14 L'Informatiu - 14/11/14
L'Informatiu - 14/11/14 00:27:52 14/11/2014
Sinopsis

 

El fiscal General de l'Estat assegura que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya haurà d'estudiar, tant si la Fiscalia actua com si no.  Eduardo Torres Dulce diu que la consulta alternativa ja és als tribunals, perquè els ciutadans li han portada. En tot cas, ha tornat a negar presions i deixa en mans de la Fiscalia de Barcelona la presentació d'una possible querella.  Sobre  les discrepàncies entre els fiscals catalans i la possibilitat que celebrin una junta extraordinària, no s'hi ha volgut pronunciar. 

Els pressupostos de 2015 entraran al Parlament la primera setmana de desembre. El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, creu que es podran aprovar a finals de gener, però admet que hi haurà partides que dependran de la voluntat política del govern central.

El govern català té pràcticament enllestit un recurs al tribunal constitucional contra el pagament de la indemnització a l'empresa que explotava el magatzem de gas castor. Mentrestant, al territori recorden que els afectats pels sismes encara no han rebut cap compensació. 

Els casos de diabetis tipus dos han augmentat els últims anys a conseqüència de l'obesitat i l'estil de vida sedentari. L'OMS posa l'accent en aquest tipus de diabetis en el dia mundial d'aquesta malaltia, que se celebra avui. A Catalunya hi ha dos milions de diabètics, la majoria de tipus 2. 

El Barça viu en un clima preelectoral tot i que les eleccions no són fins el juny de 2016. Johan Cruyff no veu a Mourinho ni a Cristiano de blaugranes tot i que Laporta s'ha reunit amb el seu representant. I el vicepresident Javier Faus demanda el candidat Agustí Benedito per acusar-lo de tenir negocis a Qatar.  

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán