L'Informatiu: L'Informatiu - 05/12/2014 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu - 05/12/2014

05/12/2014 00:26:56
L'Informatiu - 05/12/2014 L'Informatiu - 05/12/2014
L'Informatiu - 05/12/2014 00:26:56 05/12/2014
Sinopsis
  • Segona visita del Felip sisé a Catalunya desde la seva proclamació. Aquest matí ha visitat la factoria de SEAT on també hi eren el ministre Soria i el presiden Mas. Tot plegat per celebrar el 30 aniversari del SEAT Ibiza./ El PP català ha celebrat avui el dia de la Constitució amb un acte a Barcelona en el que Alícia Sánchez Camacho ha destacat la importància de defensar la seva vigència./ El president de la Cambra de Comerç d'Espanya i de Freixenet ha assegurat, als Desayunos de TVE, que cal apostar pel diàleg per calmar el debat polític. Josep Lluís Bonet ha dit que en un moment de recuperació econòmica el que cal és estabilitat política. 
  • La setmana que ve acaba el termini perquè l'empresa Veremonte compri a la Caixa els terrenys on s'ha de construirBCN World. El retard en l'adquisició ha aixecat algunes suspicàcies. Fins i tot, la Generalitat admet públicament que si Veremonte no compra els terrenys tindria un pla B preparat. De moment, l'empresa calla. / Barcelona acollirà el 2017 el congrés aeronàutic mundial més important, l'anomenat WORLD ROUTES
  • El Síndic de Greuges proposa mesures per garantir el dret al submnisitrament bàsic de llum, aigua i gas a les persones vulnerables que no poden pagar el rebut. Ho fa fet a l'informe que ha lliurat al Parlament, on reclama que s'avanci, tal com plantejen normatives de la Unió Europea i internacionals, per garantir un acces mínim./ Més de 4 milions i mig de quilos de menjar recollits durant el cap de setmana passat..El Gran Recapte ha assolit l'objectiu  i els Bancs dels Aliments elogien la solidaritat dels ciutadans. Més de 22 mil voluntaris i un munt d'empreses i entitats ho han fet possible 
  • Les carreteres catalanes comencen a omplir-se de vehicles. D'aqui a poc menys d'una hora comença oficialment l'operació sortida d'aquest cap de setmana llarg, en què segons el servei català de trànsit 460 mil vehicles sortiran de l'àrea metropolitana de Barcelona./ I és que aquest cap de setmana comencen a obrir les estacions d'esquí. Però el cas és que enguany ho fan a mig gas... perquè el temporal de fa just una setmana va deixar molta aigua... però poca neu. Aquests dos últims dies ha fet fred i ha nevat al Pirineu. Vallter és la primera en obrir./ A Barcelona, les Festes són sinònim de més visitants, més aglomeracions i més trànsit. Per això, com cada any, la Guàrdia Urbana reforça el patrullatge, conjuntament amb els Mossos, per tal de garantir la seguretat, mantenir la fluïdesa del trànsit i combatre la venda ambulant irregular./ Doncs precisament el comerç del centre de Barcelona va mostrar anit la seva cara més glamurosa a la Barcelona Shopping Night. Nit de compres, espectacles i també, en aquesta ocasió, pluja. 
  • El Barça ha començat a preparar avui el derbi de diumenge al Camp Nou amb tots els jugadors disponibles. Marc Bartra  té la confiança de Luis Enrique i podria ser una opció al lateral dret de l'equip on Dogulas i Montoya no l'acaven de convèncer./ L'Espanyol també ha preparat aquest matí el derbi de diumenge. Tot i que fa 10 partits que No guanyen el Barça, els blanc-i-blaus confien en aconseguir un resultat positiu al Camp Nou. El tècnic Sergio González es podria plantejar algun canvi a l'equip./ La jornada començarà demà amb dos partits destacats l'Elx-Atletic de Madrid i el Reial Madrid-Celta./ A la copa del Rei, el València es perfila com el proper rival de l'espanyol després de guanyar al camp del Rayo Vallecano per 2 a 1./ Els madrilenys es van avançar amb un gol d'Alex Moreno, però una greu errada del porter Cobeño va permetre Paco Alcacer marcar l'empat a plaer./ Continua la brillant participació de Mireia Belmonte al Campionat del Món de Piscina Curta de Doha, a Qatar./ A l'Eurolliga de bàsquet, el Barça juga aquesta nit a Polònia davant el Turów. Els blaugranes, líders imbatuts del seu grup, es troben a tant sols dues victòries per certificar el primer lloc.
  • Objectiu BCN és el projecte que ha ideat el  fotògraf Samuel Aranda  per mantenir viva la memòria urbana. L'exposició documenta la ciutat amb la mirada de 200 persones. 
  • Ficha técnica
    Géneros
    Información y actualidad
    Idiomas
    Catalán