L'Informatiu: L'Informatiu - 02/06/2017 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu - 02/06/2017

L'Informatiu - 02/06/2017

Disponible hasta 21-02-2222

02/06/2017 00:27:51
L'Informatiu - 02/06/2017 L'Informatiu - 02/06/2017
L'Informatiu - 02/06/2017 00:27:51 02/06/2017

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Sinopsis

Finalment Germà Gordó serà investigat pel cas del 3 per cent, del cobrament de presumpte comissions il·legals per part de Convergència. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha decidit tirar endavant aquesta investigació a petició de jutge del Vendrell ja que Gordó és diputat de Junts pel Sí.Les reaccions dels partits no s'han fet esperar. Els mes contundents, la CUP que ja ha demanat la dimissió de Gordó. La resta de l'oposició també demana responsabilitats i més explicacions.
Encara en clau judicial, la Fiscalia ha demanat al Tribunal de Comptes que obri una investigació contra Artur Mas, Joana Ortega, Irene Rigau i Francesc Homs. Vol que determini responsabilitats en la despesa de 5 milions d'euros per la consulta del 9N. La investigació respon a una denuncia presentada per diferents col·lectius que consideren que tot i que l'expresident i els exconsellers ja han estat condemnats per desobeir el Tribunal Constitucional, això no els eximeix de les responsabilitats comptables.
A l'espera de l'anunci de la data i la pregunta del referendum ,que sembla imminent, el govern reitera la seva oferta de diàleg. Avui el portaveu, Ínigo Méndez de Vigo, ha convidat novament el president de la Generalitat a explicar-se al Congrés dels Diputats. Méndez de Vigo també ha respost Carles Puigdemont: el que s'utiltizarà serà, ha dit, la força de l'estat de dret.
L'atur ha baixat a Catalunya en 16.261 persones durant aquest mes de maig. És la segona comunitat autònoma on l'atur ha registrat un major descens. El nombre total de desempleats se situa ara en una mica més de 409mil aturats. Al conjunt Espanya, l'atur ha baixat en gairebé 112mil persones. Un descens que situa en 3milions 461mil el total d'aturats. Es tracta del nivell més baix des de gener del 2009.
Revifa el conflicte entre els estibadors i la patronal. Després que ahir es trenquessin les negociacions, els treballadors han fet aquest matí una assemblea i han acordat reactivar les jornades de vaga. Serà a partir de dilluns, Sandra Castells - Port de Barcelona- i podrien allargar-se durant 3 setmanes.Aquest matí el secretari d'estat d'infraestructures ha assegurat que hi ha possibilitats per resoldre el conflicte. Ho ha dit durant una conferència del Fòrum Europa a Barcelona de la comissària de transports de la Unió Europa. EL secretari d'estat diu que espera que la resolució arribi aviat.
Avui comença una sèrie de jornades de vaga per part dels examinadors de Trànsit. La situació ja ha començat a provocar un col·lapse i es que es poden arribar a anul·lar més de 29.000 exàmens... en unes dates, el final de curs, en què la demanda per treure's el carnet augmenta. El seguiment de la vaga a Catalunya ha estat del 97% segons la UGT.
Una cinquantena de temporers continuen des d'ahir concentrats a Serós, al Segrià, i no estan disposats a tornar a la feina. Denuncien que hi ha pagesos que els paguen per sota dels 6 euros amb 18 que marca el conveni i que alguns han de viure en cases o granges abandonades. Comissions Obreres els dóna suport, tot i assenyalar que la majoria d'agricultors fan les coses bé. Així ho defensen els sindicats agraris, molestos perquè els ha costat força temps i esforç, diuen, endreçar les campanyes. El director dels serveis territorials de treball ha instat pagesos i temporers a complir el conveni.
El Servei Català de Trànsit activa, a partir d'aquesta tarda i fins dilluns a la nit, el dispositiu especial en motiu de la segona Pasqua, una festivitat que no se celebra a tot Catalunya. Es preveu que al voltant de mig milió de vehicles surtin de l'àrea metropolitana de Barcelona entre aquesta tarda i demà dissabte. Els problemes es concentraran sobretot a l'AP-7 i a totes les vies que permeten arribar a la Costa Brava i Costa Daurada. La tornada es preveu esglaonada entre diumenge i dilluns, on es concentraran el màxim de vehicles.
El debat sobre si s'ha o no de legalitzar la gestació subrogada a Espanya només ha fet que començar. Aquesta pràctica és ja una realitat: es calcula que, cada any, els nadons que arriben al nostre país nascuts per maternitat subrogada superen el miler. L'Informatiu ha parlat, durant unes jornades organitzades per la Fundació Dexeus, amb alguns dels actors implicats en aquest debat ètic: famílies, empreses i professionals sanitaris que debaten les línies vermelles d'aquesta pràctica
El periodista i escriptor Carles Capdevila ha mort als 51 anys després de lluitar durant dos anys contra un càncer. Amb humor, fins i tot parlant de la malaltia, s'acomiadava de la redacció del diari Ara quan va haver de deixar la direcció del diari que havia fundat per sotmetre's al tractament. L'humor era la clau també de les seves xerrades sobre educació dels fills, alguna de les quals es va convertir en fenomen viral. Carles Capdevila va treballar en ràdio, premsa i televisió, i va ser autor de diversos llibres, sobre periodisme i educació. El seu llibre "La vida que aprenc, recull dels seus articles, va ser el més venut de no ficció en català el darrer Sant Jordi.
El Girona ultima els detalls per afrontar el decisiu partit de diumenge a Montilivi contra el Saragossa. Els gironins en tenen prou amb un empat per pujar a primera, els aragonesos, per salvar-se i el tècnic Pablo Machín s'ha atrevit avui a parlar d'una possible entesa.
Queden poc més de 24 hores per la final de la Lliga de Campions a Cardiff. El Madrid i la Juventus s'enfronten demà per aconseguir l'orelluda així que avui ha estat un dia de desplaçaments. Tots dos equips ja són a la capital galesa on també hi comencen a arribar els aficionats.
Mentrestant, els jugadors del Barça aprofiten els primers dies de vacances per atendre els seus compromisos publicitaris. És el cas de Leo Messi que està de gira per la Xina on han decidit inspirar-se en la seva figura per construir un parc temàtic de futbol. L'argentí és una icona mundial com bé saben els dos entrenadors que el dirigiran a partir d'ara.
Tant Valverde al Barça, com Sampaoli a l'Argentina se n'han desfet en elogis en les seves presentacions.
El president de l'Espanyol Chen Yanshen ha presentat aquest migdia el nou organigrama del club. L'empresari xinès ha creat una comissió executiva formada per un grup reduït de consellers i dues direccions generals encapçalades per Ramon Robert i Oscar Perarnau. L'ex secretari tècnic torna l'Espanyol com a màxim responsable esportiu per sobre de Jordi Lardín que ha renovat per tres temporades. Tant Perarnau com Mister Chen aposten per seguir creixent però sense parlar d'Europa.
El Barça Lassa d'handbol afronta aquest cap de setmana el gran compromís de la temporada. Els del Palau busquen guanyar la seva desena lliga de campions a Colònia. El primer escull en aquesta final four és el Vardar de Macedònia, demà a les sis de la tarda. L'altra semifinal enfrontarà abans el poderós PSG francès amb el Veszprem hongarès. Borko Ristovski és el porter macedoni del Barça Lassa, coneix el rival i el que representa el partit.
Concert sorpresa al Primavera Sound dels canadencs Arcade Fire en un petit escenari desconegut per la majoria ... són els cap de cartell de demà dissabte, però ahir els assistents que van estar mes atents... van poder fer un petit tast... la banda va tocar durant poc més d'una hora els seus grans èxits i algunes cançons noves. Aquest podria no ser l'únic concert sorpresa... per tant caldrà estar atents durant aquest cap de setmana. Els que si tocaran segur son els altres dos caps de cartell, els britànics THE XX que actuen aquesta nit i l'irlandès VAN MORRISON que ho farà demà...

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán