L'Informatiu: L'Informatiu vespre - 26/07/17 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu vespre - 26/07/17

L'Informatiu vespre - 26/07/17

Disponible hasta 21-02-2222

26/07/2017 00:16:35
L'Informatiu vespre - 26/07/17 L'Informatiu vespre - 26/07/17
L'Informatiu vespre - 26/07/17 00:16:35 26/07/2017

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Sinopsis


Per primera vegada  un President del Govern en actiu  declara com a testimoni en un judici. Durant gairebé 2 hores, Mariano Rajoy s'ha sotmés a l'interrogatori davant el tribunal que jutja el cas Gurtel...Assegut en una taula al costat dels magistrats, i no en el lloc habitual dels declarants, Rajoy ha insistit que les seves responsabilitast eren polítiques i no comptables i que mai ha tingut constància del pressumpte finançament il.legal del PP.

Aquí a Catalunya la Guardia Civil interrogava a dos alts càrrecs de la Generalitat en relació a la preparació de l'1 d'octubre... El secretari general de Presidència, Joaquim Nin, a qui investiguen per  sedició i el director general d'atenció Ciutadana, Jordi Graells, en aquest cas com a testimoni...i precisament en relació a l'1 d'octubre...el Parlament segueix aplanant el camí cap al referendum. Aquesta tarda ha donat el vist i plau a la reforma del reglament per aprovar per la via ràpida les lleis de la desconnexió.

L'últim ple del Parlament també ha estat marcat pel cas 3%...desprès que es fes públic un informe d'infraestructures.cat encarregat pel departament d'Oriol Junqueras que detecta irregularitats en la contractació d'obra pública durant el mandat d'Artur Mas. L'informe analitza 30 contractes entre 2011 i 2015 i veu elements de subjectivitat i discrecionalitat que podrien alterar l'adjudicació final. El president Puigdemont ha defensat la gestió de Mas i ha negat cap trama corrupta davant les acusacions de Ciutadans i PP.

Llargues cues per accedir als controls  de seguretat de la  terminal T1 de l'Aeroport el Prat...aglomeracions que s'han repetit aquesta tarda i al matí.
El temps d'espera per superar el control és d'una hora...És la conseqüència de la suposada "vaga de zel" dels treballadors de l'empresa...El problema es podria agreujar la setmana vinent: a partir del dia 4 han convocat vaga indefinida els dilluns, divendres i diumenges.

Satisfacció entre els alcaldes de municipis propers a la Ena-340 a Tarragona pel preacord entre el ministeri de Foment i la Generalitat  per treure els camions de la carretera i desviar-los a l'Ap7.  Els transportistes, en canvi, es queixen perquè  hauran de pagar obligatòriament el peatge.

Els hotels de Barcelona són els que donen més rendibilitat de tot Espanya. Aixó ho apunta un informe sobre el sector que també recull l'interès creixent per la compra d'establiments. I és que en els primers sis mesos d'enguany s'ha invertit tant com tot l'any passat, més de 300 milions d'euros.  Tot i això, els autors de l'informe consideren que mantenir les places hoteleres congelades pot desviar els visitants cap altres allotjaments reglats o no reglats.

Al Mundial de natació, Mireia Belmonte ha aconseguit classificar-se per a la final dels 200 metres papallona després de quedar segona a la seva semifinal. La badalonina aspira doncs a la seva segona medalla després de la plata aconseguida als 1.500 metres.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán