L'Informatiu: L'Informatiu - 06/07/15 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu - 06/07/15

06/07/2015 00:28:20
L'Informatiu - 06/07/15 L'Informatiu - 06/07/15
L'Informatiu - 06/07/15 00:28:20 06/07/2015
Sinopsis

 

Comencen a notar-se els efectes del NO d'una majoria dels Grecs a les reformes proposades per les institucions comunitàries. En primer lloc, la dimissió del ministre grec de finances, Yanis Varoufakis, que plega, diu, per facilitar un acord amb els acreedors. Els ministres d'economia i finances de la Zona Euro han convidat l'executiu grec a presentar noves propostes de cara a la reunió de demà, i també hi ha intensos contactes entre els responsables de les institucions de l'euro. El govern espanyol ja ha dit que es mostra obert a un tercer rescat de Grècia, sempre que es compleixin les regles. Els mercats han reaccionat amb pèrdues moderades a la resposta de Grècia, l'Ibex 35 ha arribat a caure un dos i mig per cent i la prima de risc s'ha situat a l'entorn dels 160 punts bàsics, una vintena més que divendres. 

El primer ministre grec, Alexis Tsipras, surt reforçat pel resultat del referèndum de cara a continuar negociant, segons els experts consultats per l'Informatiu. També creuen que Grècia no sortirà de l'Euro, un escenari que no és previst en cap tractat, i que de fet creuen que no beneficiaria ningú. Es tracta, diuen, d'una qüestió política i un pols de poder. 

L'onada de calor bat rècords amb temperatures de més de 40 graus a localitats de  Girona com Banyoles, amb rècord absolut en cent anys. Alguns valors de 40 i 41 graus també es van donar en altres zones de Barcelona, la Catalunya Central i Lleida. 

Alerta amb els mòbils i les altes temperatures que són la principal causa d'avaria a l'estiu. La calor provoca prop de la meitat dels problemes amb les bateries i trencament de pantalles. Només el 5% dels mòbils arriben al final del seu cicle de vida.

La Junta electoral del Barça ha començat aquest matí el procés de validació de les signatures presentades per Bartomeu, Laporta, Benedito, Freixa i Batista. D'altra banda la junta gestora es reuneix aquesta tarda per decidir si aproven o no el fitxatge del migcampista de l'Atlètic de Madrid Arda Turan.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán