L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 31/05/2016 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 31/05/2016

31/05/2016 00:09:57
L'Informatiu 2 - 31/05/2016 L'Informatiu 2 - 31/05/2016
L'Informatiu 2 - 31/05/2016 00:09:57 31/05/2016
Sinopsis
  • En plena disputa sobre l'orientació del projecte de pressupostos, Junts pel sí i la CUP han fet una treva i han presentat conjuntament la llei per crear l'agència de la Seguretat Social catalana.. la primera de les estructures d'estat que preveia la declaració del 9N. De moment es mantenen dins el marc autonòmic i per això creuen que la llei no serà recorreguda./ Malgrat la sintonia que exhibien Junts pel Sí i la CUP aquest matí al parlament, les diferències pel que fa als pressupostos es mantenen. La CUP diu que, o bé hi ha canvis substancials, o la decisió de presentar esmena a la totalitat és irreversible. Des del govern els responen que no és operatiu incomplir l'objectiu de dèficit, com demanen./ Després de la reunió del govern de la Generalitat, la portaveu ha advertit a la CUP que és incompatible demanar diàleg i mantenir l'esmena a la totalitat. La portaveu Neus Munté també ha avançat que l'executiu ultima el text que permetrà desenvolupar els aspectes de la llei de pobresa energètica que avui ha suspés el Constitucional al admetre a tràmit el recurs del govern
  • Segon dia de vaga al metro de Barcelona. Tal i com va passar ahir, la linia més afectada a les hores punta, entre 7 i 9 del matí quan han circulat un 40 per cent dels combois, ha estat el tram central de L5.
  • A Gràcia continua la calma i la normalitat després dels disturbis dels dies passats durant les protestes pel desallotjament del conegut com a Banc Expropiat.
  • I a L'Hospitalet de LLobregat, la Policia Nacional ha detingut aquesta matinada un ciutadà paquistanès per difondre missatges gihadistes a través de les xarxes socials.
  • La primera jornada del judici per frau fiscal contra Leo Mesii i el seu pare ha creat molt expectació mediàtica... tot i que el jugador argentí no declarà fins dijous perquè encara es recupera d'un lesió.
  • I mentrestant, Dani Alves és a prop de fitxar per la Juventus. El club torinès va explicar anit que confia en tancar la incorporació del lateral del Barça però reconeix que el fitxatge de Mascherano és més complicat.
  • El cinema i el videoart tenen aquests dies una cita a Barcelona amb el Festival LOOP. Més de 400 obres i un centenar d'exposicions i activitats es poden veure aquests dies a museus, galeries d'art i cinemes.
Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán