L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 30/09/2016 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 30/09/2016

30/09/2016 00:10:16
L'Informatiu 2 - 30/09/2016 L'Informatiu 2 - 30/09/2016
L'Informatiu 2 - 30/09/2016 00:10:16 30/09/2016
Sinopsis
  • Amb el suport renovat al seu full de ruta, Carles Puigdemont dibuixa el seu referèndum. Apunta la data al diumenge 24 de setembre, diu que tindrà una única pregunta, amb un sí i un no, i diu que s'aplicarà amb el 51 per cent.. Però admet que hi ha d'haver un mínim de participació per donar-lo per vàlid.
  • En aquest marc polític, el govern espanyol està atent a la negociació dels comptes catalans i apel·la als polítics catalans perquè aprovin mesures que vagin pel camí de compliment del dèficit marcat per la Unió Europea
  • Obertura de l'any jucidial a Catalunya amb intervenció del president del Tribunal Superior de Justicia de Catalunya. Jesús Maria Barrientos ha fet una defensa de la independència del poder juducial quan està pròxim els judici a Mas, Ortega i Rigau per la consulta del 9N, que ell mateix presidirà en funció del càrrec. Barrientos ha dit que és perillós difondre sospites sobre els jutges i predir les seves resolucions.
  • El consell de ministres ha aprovat avui el decret llei de la reforma de l'impost de societats, ja s'aplicarà en la liquidació de l'octubre.
  • XavierTrias s'ha reincorporat avui a la feina a l'Ajuntament de Barcelona després de ser intervingut per un problema coronari que va patir fa uns dies. L'exalcalde ha rebut les salutacions de l'alcaldessa Colau i del tots els regidors, que han aplaudit les seves paraules d'agraïment
  • Un plenari , per cert, que ha aprovat el canvi de nom de la sala de plens, però que ha descartat retirar l'estàtua de Colom com demanava la CUP. Ens ho explica la Mària Sánchez..../ I força rebombori han provocat les paraules del regidor d'Arquitectura de l'Ajuntament, que ha titllat la basílica de la Sagrada Familia de Mona de Pasqua gegant, de pseudo-obra de Gaudí i de gran farsa.
  • El Barça ha tornat avui als entrenaments després de la darrera victòria a la Champions davant del Borussia Monchenglagbach. Encara sense Messi, els de Luís Enrique han començat a preparar el proper partit de Lliga, diuemnge al Camp del Celta. / I l'Espanyol afronta el repte d'aconseguir la primera victòria a casa aquesta temporada per sortir de la zona de descens i que no es desinfli la il.lusió en el projecte de Quique.
  • Són imatges de l'obra que aquesta nit aixeca el teló de la 25ena edició del Festival Temporada Alta que omple Girona i Salt del millor teatre que es fa actualment. Dirigit per Lluís Pascual, el muntatge evoca el darrer gran combat de la Guerra Civil Espanyola a partir dels testimonis dels supervivents. Un homenatge a la generació perduda de la lleva del biberó acompanyat de projeccions audiovisuals i de música d'òpera en directe./ I per als qui prefereixen un registre més enèrgic.....demà i diumenge actuen a Barcelona els RED HOT CHILI PEPPERS, la banda californiana referent del so punk-funk. Un doble concert molt esperat pels seus fidels ja que feia 5 anys que no pujaven als escenaris espanyols.
Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán