L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 28/06/2016 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 28/06/2016

28/06/2016 00:10:10
L'Informatiu 2 - 28/06/2016 L'Informatiu 2 - 28/06/2016
L'Informatiu 2 - 28/06/2016 00:10:10 28/06/2016
Sinopsis
  • Un cop finalitzada la investigació del 9N, el jutge que ha instruit la causa considera que hi ha prou indicis que l'expresident Mas, i les exconselleres Ortega i Rigau hagin pogut cometre delictes de desobediència greu i prevaricació administrativa per haver tirat endavant la consulta del 9N malgrat la suspensió del TC. Ara les parts tenen 10 dies per presentar els seus escrits. I el que també queda per saber és què dirà el Suprem sobre Francesc Homs, afectat en la causa, però com a aforat. En coneixe's la decisió del jutge, el govern català ha reaccionat amb duresa qualificant-la de vergonya i de judici polític des del primer minut, en paraules de la portaveu Neus Munté.
  • Mentrestant continua la polèmica sobre les converses enregistrades entre el ministre de l'interior i el director de l'Oficina Antifrau. Daniel de Alfonso serà revocat demà pel ple del Parlament perquè tots els partits, llevat del PP, van demanar el seu cessament. De moment avui el PSC ja ha presentat una querella per calúmnies contra ell per haver acusat els socialistes de filtrar les converses amb el ministre Jorge Fernández Diaz, que per cert no haurà de donar explicacions a la Diputació Permanent del Congrés ja que la majoria amb el Partit Popular, PSOE i Ciutadans, ho ha rebutjat.
  • I el diari Público publica nous fragments de les converses . En l'entrega d'avui, Fernández Díaz i De Alfonso parlen de plans per perjudicar políticament Xavier Trias, aleshores alcalde de Barcelona, a través de filtracions a mitjans de comunicació. El director de l'Oficina Antifrau suggereix al ministre que el fiscal actuï contra Trias per, segons les paraules exactes de De Alfonso, "assestar un cop mortal a l'animal".
  • Gran operació policial des de primera hora del matí a Barcelona i Madrid per un frau de més de 80 milions d'euros en obres de l'AVE a la Sagrera. La Guàrdia Civil ha fet una quinzena de detinguts, entre ellls alguns alts càrrecs d'ADIF, que presumptament inflaven els costos d'algunes intervencions per afavorir els empreses contractistes. Ens ho explica Núria Ramírez./ No ha estat aquesta l'única operació policial que s'ha fet avui a Catalunya. Una altra d'important ha estat a Tarragona, on s'ha desarticulat un clan de la màfia russa que blanquejava diner negre que els arribava d'Andorra i per transferència des de paradisos fiscals./ I encara una altra actuació, aquesta dels Mossos d'Esquadra, contra un grup de ciutadans xinesos acusats d'extorquir compatriotes seus a Barcelona i l'àrea metropolitana.
  • Emotiu adéu aquest migdia de Xavi Pascual. El Barça ha fet oficial aquest migdia la destitució del tècnic de l'equip de bàsquet./ La selecció espanyola de futbòl ja ha tornat a casa després de caure eliminada als vuitens de final de l'Eurocopa./ Argentina continua conmocionada per la derrota davant xile, i per l'anunci de Leo Messi de deixar la selecció. Alguns aficionats van anar a donar-li el seu suport a l'aeroport, tot i que només van poder veure passar de lluny l'autobús dels jugadors.
  • Si hi ha un músic italià que traspassi fronteres és Paolo Conte. El cantautor piamontès torna avui a Barcelona, al Festival Jardins de Pedralbes, per repassar una trajectòria artística aliena a les modes.
Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán