L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 27/04/2016 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 27/04/2016

27/04/2016 00:10:08
L'Informatiu 2 - 27/04/2016 L'Informatiu 2 - 27/04/2016
L'Informatiu 2 - 27/04/2016 00:10:08 27/04/2016
Sinopsis
  • Només un miracle d'última hora podria evitar que es convoquessin noves eleccions pel 26 de juny. Si no hi ha sorpreses dilluns es posarà fi a una legislatura molt curta, de només 4 mesos marcada pels intents de negociació fallits i pels retrets entre partits. Porten dies culpant-se els uns als altres del fracàs per formar govern i en això centraran gran part de la campanya electoral. Rajoy tornarà a insistir en una cord PP-PSOE-Ciutadans; Sánchez es llança sobre Iglesias mentre admet l'error de dir indecent a Rajoy; Podemos presumeix de voluntat negociadora i Ciutadans dóna per trencat el pacte amb el PSOE. La campanya electoral comença el 10 de juny.
  • El president de la Generalitat ha criticat el que considera incapacitat dels partits estatals per formar govern. Puigdemont ho ha assegurat durant la seva visita institucional a Santa Coloma de Gramenet en la que ha volgut destacar el paper dels ajuntaments de l'àrea metropolitana en la construcció de Catalunya. Una gestió d'èxit que, ha dit , contrasta amb la situació politica espanyola./ Mentrestant, Govern i Generalitat han arribat a cinc acords per tal d'evitar portar diveses lleis al Constitucional. Ho ha anunciat el líder del PP català, Xavier Garcia Albiol, després de reunir-se amb la vicepresident en funcions.
  • Els acords fan referència a l'Institut Català de Finances, la protecció a la infància i l'activitat administrativa de la Generalitat i arriben 24 hores abans de la reunió que mantindran demà Soraya Sáenz de Santamaría i Oriol Junqueras que, malgrat les diferències, confia en que es puguin desencallar altres qüestions.
  • Paraules d'Ester Quintana en acabar el judici per determinar els culpables de la lesió que li va fer perdre un ull l'any 2012. El cas ha quedat vist per sentència amb els informes de les diverses parts. La Isabel Palacios ens ho explica.
  • Andanes col·lapsades i vagons a vessar. Avui la vaga de metro ha afectat molt la freqüència amb 1 de cada tres combois circulant i esperes de més de 10 minuts. En algunes estacions ha calgut restringir l'accés per evitar aglomeracions. Els sindicats s'han manifestat aquest matí i han demanat la intervenció directa de l'alcaldessa Colau a la que acusen de desentendre's del conflicte un cop passada la fira de Mòbils.
  • La sexualitat no s'acaba amb l'edat. És el que pensen el 63% de les persones de més de 65 anys que ha respost a una enquesta que han presentat aquest matí en la inauguració de Firagran, on s'ofereixen serveis i productes pels jubilats.
  • Rafa Nadal serà el banderer de la delegació espanyola als Jocs de Rio aquest estiu./ A la Champions, valuós empat a zero del Madrid al camp del Manchester City... I avui l'Atlètic rebrà el Bayern de Guardiola disposat a compliar les coses als muniquesos.
  • La Pegatina fa un salt i es converteix en una megabanda, La Gran Pegatina. El grup de Montcada i Reixac comença una gira que durarà 5 mesos i en la que canviaran les festes majors pels grans escenaris, com ara el Canet Rock .
Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán