L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 21/07/2016 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 21/07/2016

21/07/2016 00:06:04
L'Informatiu 2 - 21/07/2016 L'Informatiu 2 - 21/07/2016
L'Informatiu 2 - 21/07/2016 00:06:04 21/07/2016
Sinopsis
  • Comencem aquest breu repàs a l'actualitat amb el que serà noticia aquesta tarda: la segona reunió en 3 mesos entre la vicepresidenta del govern en funcions Soraya Sáenz de Santamaría, i el vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras. A la trobada també hi serà el ministre d'Hisenda, Cristobal Montoro, el que fa pensar que s'abordaran sobretot temes econòmics, entre ells les dificultats de tresoreria de la Generalitat. Malgrat un cert desgel, les diferències polítiques continuen...tot i que Junqueras ha dit aquest matí que ell està disposat a parlar i negociar amb tothom.
  • Mentrestant el caldendari per a la investidura continua corrent... i avui hem sabut que serà entre dimarts i dijous vinent quan el rei Felip rebi els líders polítics per explorar quin candidat té més possibilitats, que tot apunta que serà Mariano Rajoy.
  • Paralel·lament creix la polèmica pel suport de Convergència a l'acord de PP i Ciutadans per la Mesa i que li podria provocar problemes al govern català i en la nova formació que estan creant. De moment ja han inscrit al Congrés el seu grup parlamentari.
  • I el Consell General del poder Judicial ha decidit readmetre a la carrera judicial l'excap de la oficina antifrau de Catalunya. Daniel De Alfonso havia demanat la seva reincorporació com a magistrat després de ser cessat pel Parlament
  • Als Jutjats de Blanes han començat a declarar els 8 investigats per la presumpta trama d'adjudicacions fraudulentes a l'ajuntament de Lloret de Mar. Entre els citats hi ha l'empresari Gustavo Buesa, de l'empresa GBI Serveis, el secretari i l'interventor de l'ajuntament i 5 implicats més, entre ells 2 exregidors de l'època en què el convergent Xavier Crespo era l'alcalde, i l'expresident del Consell Comarcal de la Selva. Els primers a declarar han estat 3 testimonis que ja han sortit. Ara estan declarant els investigats i s'espera que s'hi estinguin tota la tarda.
  • Catalunya és la tercera comunitat amb més probabilitats de patir un robatori a casa pel darrera de Madrid i Múrcia.
  • Amb aquesta declaració de principis, Luís Enrique ha deixat clar que no li preocupen el passat i el futur i que només està centrat en la temporada que comença, la última del seu contracte. El tècnic blaugrana ha repassat la situació dels jugadors del primer equip i què n'espera d'ells.
Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán