L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 20/09/2016 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 20/09/2016

20/09/2016 00:10:08
L'Informatiu 2 - 20/09/2016 L'Informatiu 2 - 20/09/2016
L'Informatiu 2 - 20/09/2016 00:10:08 20/09/2016
Sinopsis
  • Francesc Homs manté que el govern va oferir a la Generalitat un acord per tal de no portar la consulta del 9N als jutjats si el president Mas no compareixia en roda de premsa la nit de la consulta per fer-ne una valoració. Ho ha explicat aquest matí després de la seva declaració d'ahir al Suprem. El portaveu de l'antiga Convergència al Congrés també ha dit que estudiaria facilitar una investidura de Pedro Sánchez encara que no garantís el referèndum, una declaració que acaba de desmentir./ Del possible oferiment del govern la vígilia del 9N acaba de parlar la portaveu del Govern, Neus Munté... Diu que és evident que no van acceptar cap condició...
  • A Ciutadans no els sorprenen aquestes declaracions perquè, asseguren el PP i Convergència han arribat a pactes i acords sempre que els ha interessat
  • Partit Demòcrata Europeu Català és el nom alternatiu que l'antiga convergència ha presentat al registre de partits
  • L'Informatiu us avança avui que els Mossos busquen una banda que es dedica a robar caixers automàtics rebentant-los amb gas. A més, quan fugen deixen punxes al carrer per tal de rebentar les rodes de la policia. De moment, ja han actuat tres vegades.
  • El ple del Tribunal Constitucional està debatent des d'aquest matí rebaixar la capacitat que té per sancionar a qui desobeeixi les seves sentències com podria ser el cas de la presidenta del Parlament./ Precisament, la presidenta del Parlament ha rebut fa una estona l'alcaldessa de Barcelona. És la primera visita institucional d'Ada Colau al Parlament.
  • I a Premià de Mar, encara més d'una vuitantena de persones continuen desallotjades arran de l'explosió del passat diumenge. En alguns dels casos, sobretot els veïns del bloc més afectat, es mira ja de buscar una solució per reallotjar-los a més llarg termini. Perquè, Marta Martín, sembla que la solució serà complicada
  • Lluitar contra el crim organitzat i evitar atacs gihadistes als Jocs Mediterranis del 2017 és l'objectiu prioritari del nou comissari en cap de la Policia Nacional a Tarragona, Carlos Yubero.
  • Els pediatres asseguren que el colorant que porta el Dalsy, l'E-110, no és perillós en les quantitats que hi ha en aquest medicament infantil i que fins i tot n'hi ha més en d'altres aliments. És un missatge tranquil·litzador després de l'alarma que ha generat la reclamació de l'associació de consumidors FACUA perquè el prospecte d'aquest ibuprofé inclogui com a possible efecte secundari dèficit d'atenció i excés d'activitat en els nens.
  • El nou parc temàtic Ferrari Land, situat al costat de Port Aventura, ja té el 65% de les seves obres executades i es preveu la seva obertura el proper 7 d'abril.
  • El Síndic de Greuges considera anacrònica i vexatòria la política en transport de rodalies de Renfe, sobretot per la manca d'infraestructures i de manteniment insuficient.
  • A la cinquena jornada de lliga, demà al Camp Nou arriba un dels plats forts de la temporada. Luis Enrique ha hagut de sortir avui un cop més en defensa del joc de Neymar i ha dit que l'Atlètic de Madrid és un rival directe pel títol./ Els seguidors que vagin demà al partit podran utilitzar el metro per tornar a casa. / A l'Espanyol, Quique Sánchez Flores no es dona per vençut i intenta traslladar a la plantilla que no tot es negatiu./ Bones noticies per Zidane de cara al partit de demà davant el Vila-real. Cristiano Ronaldo i Gareth Bale estan del tot recuperats./ El català Jordi Ribera ha estat presentat aquest migdia a Madrid com a nou seleccionador espanyol d'handbol./ Un mes després de la fi dels Jocs de Rio, Mireia Belmonte ja pensa en nous reptes.
  • La fotògrafa Cristina Garcia Rodero va visitar centres d'acollida i hospitals de la Fundació Vicente Ferrer a l'Índia. D'aquell viatge n'ha fet una exposició: "Terra de somnis", un retrat de les dones de la zona de l'Anantapur, una de les més pobres de l'Índia.
Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán