L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 19/05/2016 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 19/05/2016

19/05/2016 00:09:20
L'Informatiu 2 - 19/05/2016 L'Informatiu 2 - 19/05/2016
L'Informatiu 2 - 19/05/2016 00:09:20 19/05/2016
Sinopsis
  • El Tribunal Suprem assumeix la causa contra l'exconseller de presidència de la Generalitat Francesc Homs en relació al 9N. El Tribunal l'investiga pels delictes de desobediència, prevaricació i malversació de fons públics. És el quart responsable polític de l'època que investiga la justícia per la consulta suspesa pel Constitucional després de Mas, Rigau i Ortega./ La peça assumida pel Suprem afecta només la part relacionada amb l'exconseller, mentre que la resta seguirà al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Des de Madrid ens ho explica la Isabel Ojeda.
  • Tempesta política arran de la decisió de prohibir les banderes estelades ala final de la Copa del Rei. La decisió de la delegada del govern a Madrid ha estat molt criticada des de Catalunya, on totes les forces polítiques, inclòs el PP, coincideixen en la qualificar-la d'inoportuna i innecessària. Com a resposta ni el president Puigdemont ni l'alcaldessa Colau assistiran a l'estadi Calderón.
  • De la seva banda, Mariano Rajoy recorda que la normativa prohibeix aquesta mena de símbols.... mentre que la delegada del govern a Madrid, Concepción Dancausa, ratifica la seva decisió i el ministre de Justícia en funcions, Rafael Català, la defensa per sensata.
  • Hores d'ara el Barça enllesteix un recurs contra la prohibició perquè ho considera un atemptat a la llibertat d'expressió. Ho ha confirmat aquest matí, des de Varsòvia, el vicepresident institucional de l'entitat, Carles Vilarrubí.
  • Salut ha detectat 48 nens contagiats per l'enterovirus que provoca afectacions neurològiques. Els responsables sanitaris demanen tranquilitat, que els nens vagin a l'escola si no tenen febre.... i això sí, extremar les mesures d'higiene i anar al metge si hi ha sospites de la malaltia.
  • L'ajuntament de Barcelona es personarà judicialment per aquesta agressió d'ahir a un guardià urbà, que va ser atès per una ferida al cap. Dos companys més també van patir lesions. Va ser al Port Vell durant una intervenció contra el top manta. L'alcaldessa Ada Colau ha anunciat que s'intensificaran els dispositius contra aquest tipus de venda al carrer que, recorda, és il·legal a Barcelona. CDC, C's i PP consideren que l'Ajuntament hauria d'haver actuat amb més contundència
  • El Sevilla arribarà pletòric diumenge a la final de la Copa del Rei contra el Barça.... després de sumar ahir la seva tercera Europa League consecutiva. En canvi el Barça , que avui ha fet festa, estarà més descansat. Jordi Alba va aprofitar al presentació del seu Campus per repassar l'actualitat blaugrana.
  • El monarca, que ha participat en una reunió del comitè executiu dels Comitès Olímpics Europeus, ha presidit la presentació de TARRACUS, la mascota que ha estat escollida en un concurs entre prop d'un centenar d'escoles de les comarques de Tarragona. El ninot, de colors blau i groc, llueix un casc de romà amb la bandera de la ciutat. En la seva intervenció el rei ha reivindicat la pau i la convivència de cultures al Mediterrani.
Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán