L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 19/07/2016 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 19/07/2016

19/07/2016 00:10:07
L'Informatiu 2 - 19/07/2016 L'Informatiu 2 - 19/07/2016
L'Informatiu 2 - 19/07/2016 00:10:07 19/07/2016
Sinopsis
  • La dotzena legislatura, sorgida de les eleccions del 26 de juny, ja ha començat a caminar. Aquest matí s'han constituït les Corts amb l'acord entre PP i Ciutadans per tal de nomenar la fins ara ministra Ana Pastor com a presidenta del Congrés. Una votació que ha arribat amb polèmica ja que els vots en blanc d'Esquerra i Convergència han evitat que Patxi López superés a la candidata del PP.
  • El vot en blanc d'Esquerra i Convergència a la segona volta ha estat molt criticat pel candidat d'Unidos Podemos, Xavier Domènech, que ha lamentat que hagin posat per davant interessos partidistes enlloc d'aïllar el PP, ha dit. Tant Francesc Homs, de Convergència, com el republicà Joan Tardà, han desmentit haver donat suport als candidats de PP i Ciutadans per a les vicepresidències de la Mesa.
  • Al Senat, el popular Pio García Escudero tornarà a presidir la càmera alta per tercer mandat consecutiu gràcies a la majoria absoluta del PP.
  • Al Parlament, d'aquí a mitja hora es tornarà a reunir la comissió d'estudi del Procès Constituent per ratificar l'acta de les conclusions debatudes ahir. Aquest matí diversos grups han mostrat divereses discrepàncies amb el contingut del text i ara cal tornar a votar-lo per tal que la mesa pugui portar-les al ple de la setmana que vé. Les conclusions són les que incorporen el concepte d'un mecanisme unilateral al full de ruta. L'objectiu de Junts pel Sí i la CUP és que estiguin aprovades abans de la qüestió de confiança de Puigdemont al setembre
  • I en la seva reunió d'aquest matí, el govern català ha deixat la porta oberta a la incorporació de mecanismes unilaterals, com un referèndum, al full de ruta. De tota manera, la portaveu Neus Munté ha deixat clar que el projecte independentista segueix plenament vigent
  • Una noia de 15 anys de Sabadell ha mort en caure per un barranc al canyó d'Anyisclo, al Parc Nacional d'Ordesa, a Osca. La menor estava d'acampada amb el grup Escolta Xaloc de Sabadell.
  • A Sant Feliu Sarrerra, al Bages, 10 dotacions terrestres dels bombers i 3 d'aeris continuen remullant la zona de l'incendi que ahir va cremar 92 hectàrees, la meitat de forestals i les altres agrícoles. / De fet, les altes temperatures d'aquests dies fa que augmenti molt el risc d'incendi. La Generalitat ha activat per demà el nivell 3 del pla Alfa, el més alt, a la majoria de comarques de l'interior.
  • L'entrada en funcionament a Barcelona de la primera platja per a gossos ha estat acompnayada de polèmica.
  • La tornada a la feina del Barça ha coincidit amb l'anunci de renovació amb Qatar Airways com a patrocinador de la samarreta per una temporada. El club cobrarà uns 36 milions d'euros i l'aerolínia estarà present en les equipacions oficials i en les d'entrenament. Mentrestant aquest matí 9 jugadors del primer equip han passat la revisió mèdica i ja estan a les ordres de Luis Enrique... entre ells Munir i Samper que han renovat fins al 2019.
  • Amb energies renovades, els Mambo Jambo comencen una setmana d'actuacions a la sala Jamboree de Barcelona.
Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán