L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 06/05/2016 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 06/05/2016

06/05/2016 00:10:01
L'Informatiu 2 - 06/05/2016 L'Informatiu 2 - 06/05/2016
L'Informatiu 2 - 06/05/2016 00:10:01 06/05/2016
Sinopsis
  • L'últim baròmetre del CIS, elaborat entre la investidura fallida de Pedro Sánchez i la convocatoria de les eleccions del 26 de juny, dona de nou la victoria electoral al PP tot i que perdent vots. Una tendència que seguirien socialistes i Podemos. La novetat sería si se sumen els vots de la formació de Pablo Iglesias i Izquierda Unida./ Al PP català, Jorge Fernández Díaz repetirà com a cap de cartell a les eleccions del 26 de juny.
  • Mig centenar d'alcaldes i alcaldesses convocats per l'associció catalana de municipis han realitzat avui un acte de protesta a Barcelona
  • davant la delegació del govern per mostrar el seu rebuig al recurs d'inconstitucionalitat contra la llei de pobresa energètica i emergència habitacional. Denuncien que el recurs afecta milers de persones vulnerables i adverteixen que tiraran endavant els expedients paralitzats per evitar desnonaments i talls de subministrament./ Precisament sobre aquest tema ha parlat Soraya Sáenz de Santamaría després del Consell de Ministres./ Mentrestant el TC ha anul·lat part d'un article dels pressupostos de la Generalitat de 2015 que permet, si l'Estat ho autoritza, augmentar la despesa de personal per posar en marxa nous serveis. I de la seva banda el Suprem ha dictaminat que l'estelada és una bandera partidista
  • Primer cas de malformacions al fetus d'una dona embarassada detectat a Catalunya i a Espanya. La mare es va infectar del virus del Zika quan va viatjar al seu país i no li van detectar fins a la vintena setmana de gestació.
  • La Generalitat es reunirà aquest vespre amb els alcaldes d'Alcanar, l'Aldea i Santa Barbara, els per evitar enfrontaments i baralles amb els animalistes durant els correbous a les Terres de l'Ebre. I ahir al vespre el ple municipal de Torroella de Montgrí va decidir declarar el poble lliure de correbous./ L'empresa Aigües del Pirineu, que se subministrava de la Font d'Arinsal, causant del brot de gastroenteritis, tanca definitivament i retira 120 MIL ampolles.
  • Aquesta setmana prèvia del derbi culès i periquitos segur que no han pogut evitar el record del Tamudazo del 2007. Aleshores l'empat a dos de Raul Tamudo al Camp Nou al minut 89 va acabar costant-li la lliga al Barça, una situació que tal i com està la classificació podria tornar a repetir-se diumenge.
  • Pocs músics com Jordi Batiste han tingut una trajectòria tan llarga i variada en la cançó i el pop català de l'últim mig segle.
Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán