L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 02/12/2016 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 02/12/2016

02/12/2016 00:10:07
L'Informatiu 2 - 02/12/2016 L'Informatiu 2 - 02/12/2016
L'Informatiu 2 - 02/12/2016 00:10:07 02/12/2016
Sinopsis
  • Amb aquest missatge, d'aquí a uns minuts el nou delegat del govern serà rebut pel president de la Generalitat en una trobada que el govern català considera de cortesia. Enmig de les continuades a pel·lacions al diàleg les posicions d'uns i altres no acaben de coincidir però la porta es manté oberta. En el discurs per commemorar la Constitució, Enric Millo ha volgut bastir ponts.
  • L'altra trobada del dia s'ha produit a la seu del PSOE on s'han trobat per primera vegada les comissions negociadores del PSOE i el PSC per negociar com ha de ser la relació entre els dos partits després de la crisi provocada per la investidura de Rajoy
  • Consell de ministres amb importants decisions macro-econòmiques.... algunes acordades amb el PSOE. Com s'esperava, el govern ha acordat la major pujada del salari mínim interprofessional en 30 anys: un 8%. El salari mínim passa ara de 655 euros bruts mensuals a 707,6. Amb l'objectiu de complir amb el 3,1% del dèficit imposat per Brussel·les , s'ha fixat un sostre de despesa per en 118.000 milions. I s'ha donat llum verda a un paquet de mesures fiscals amb el que preveu recaudar 7.500 milions d'euros addicionals, entre ells pugen l'alchol i el tabac. El portaveu del govern ha demanat diàleg als partits per impulsar mesures com aquestes que asseguren la recuperació econòmica.
  • I una altra xifra d'avui......la de l'atur del mes de novembre, que encadena quatre mesos de pujades. A Catalunya, el nombre d'inscritsBETA al Servei d'ocupació ha pujat en 4.500 persones, un u per cent més respecte a l'octubre. La xifra total de desocupats se situa en gairebé 463 mil.
  • Al conjunt d'Espanya el nombre d'aturats també ha pujat en 24 mil vuit-centes persones, i el total s'acosta als tres milions vuit-centes mil. L'augment trenca la tendència dels últims anys en què l'atur baixava el mes de novembre
  • Primeres hores de l'operació sortida pel llarg pont de desemebre....de moment amb pocs problemes de trànsit. Com sempre les vies amb més volum de cotxes seran les que van cap a les comarques de muntanya i a les pistes d'esquí. La Míriam Piñol ens en dona detalls....
  • El Barça ha fet aquest matí l'últim entrenament abans del clàssic, amb l'única baixa de Mathieu. Després de dues ensopegades seguides a la lliga els de Luis Enrique són a sis punts dels blancs, i arriben més necessitats de la victòria.
  • És el nou treball de Robbie Williams, que acaba de publicar el seu 12è disc en solitari, que compta amb col·laboracions de luxe. El cantant britànic ha participat aquests dies a Barcelona en la gala de los 40 principales i ha aprofitat per anunciar la seva pròxima gira mundial.
Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán