L'Informatiu: L' Informatiu Cap de Setmana - 22/09/2018 | RTVE Play
L'Informatiu  L' Informatiu Cap de Setmana - 22/09/2018

22/09/2018 00:25:13
L' Informatiu Cap de Setmana - 22/09/2018 L' Informatiu Cap de Setmana - 22/09/2018
L' Informatiu Cap de Setmana - 22/09/2018 00:25:13 22/09/2018
Sinopsis

A pocs dies de l'1 d'octubre, la situació dels polítics que són a la presó i el futur del procés judicial ha obert un nou capítol. La delegada del govern s'ha mostrat partidària d'indultar-los, si se'ls condemna, i ho demanen. Esquerra rebutja cap situació que impliqui acceptar una sentència desfavorable, mentre, a l'oposició, PP i Ciutadans acusen el govern Sánchez de tenir pactes ocults amb els independentistes.

I les Festes de la Mercè ens deixen una imatge inèdita: la Via Laietana sense vehicles... i és que, avui, se celebra el dia sense cotxes. Durant tot el dia s'hi han celebrat activitats i s'han fet circuits per a bicicletes. Una manera de conscienciar sobre l'ús del vehicle privat i l'aposta pel transport públic. Acció que coincideix amb la setmana europea de la mobilitat.

La Mercè a Barcelona, i Santa Tecla a Tarragona omplen els carrers de festa, música i activitats. Totes dues festes van arrencar anit amb els pregons i tenen per endavant tres dies de celebracions; en que s'hi barrejaran actuacions de cultura popular i tradicional, amb concerts i activitats lúdiques o infantils. Barcelona ha apostat, a més, per extendre la festa més enllà del centre.

Superar les addiccions a través de l'esport; és el repte d' Eines, una entitat que treballa amb drogodepents a Sant Cugat del Vallès. Avui han acabat una ruta a peu per tot Catalunya que van començar fa un mes amb dos objectius: treballar l'autoestima dels pacients; i conscienciar la població que els drogodependents mereixen una segona oportunitat.

Als esports, Girona i Barça preparen el derbi de demà al Camp Nou. Abans, però, jugarà l'Espanyol. Els pericos ja són a Madrid per enfrontar-se aquest vespre al Reial Madrid. Serà el primer cara a cara entre Lopetegui i Rubi. A l'abast, trencar la ratxa de 22 anys que fa que els blanc-i-blaus no guanyen al Bernabeu.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán