L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 23/11/2015 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 23/11/2015

23/11/2015 00:10:01
L'Informatiu 2 - 23/11/2015 L'Informatiu 2 - 23/11/2015
L'Informatiu 2 - 23/11/2015 00:10:01 23/11/2015
Sinopsis
  • Primera reunió de l'executiva de CDC després que ahir Artur Mas anunciés la creació d'un nou partit que ocupi l'espai que representa la candidatura amb la Que concorreran a les eleccions del 20 de desembre.
  • Mentre les negociacions amb la CUP continuen estancades, la direcció convergent ha confirmat que en un període de quatre o cinc mesos CDC es dissoldrà a la mínima expressió per crear, en el seu lloc, una nova formació de centre i independentista. Diuen que NO es tracta de refundar res sinó d'aglutinar liberals, social-cristians i social-demòcrates amb el comú denominador de la independència./ CDC desvincula aquesta projecte dels casos de corrupció que assetgen el partit... però l'oposició creu que la intenció és tapar-los, justament diuen, amagant les sigles.
  • I mentrestant el ministre d'Hisenda reclama a la Generalitat que compleixi com abans millor, les condicions per accedir als més de 3mil milions del Fons de Liquiditat Autonòmica. Inclou, l'aclariment sobre els 1.300 milions d'euros que, creu, la Generalitat no va comptabilitzar correctament. I, per això, ja se li ha encarregat una investigació a la Intervenció General de l'Estat, l'INE i el Banc d'Espanya. Montoro diu que com abans compleixin les condicions, abans podran pagar als proveïdors.
  • L'alerta contra el terrorisme gihadista continua a tot arreu, i a Espanya, la policia ha detingut avui un home que ja estava a la presó, acusat de captar i adoctrinar joves i d'amenaçar per posar bombes a Madrid i a Barcelona. Precisament el ministre de l'Interior ha destacat l'eficàcia dels cossos policials, que només aquest any han detingut 90 presumptes gihadistes.
  • I el Gabinet de Coordinació antiterrorista de Catalunya s'ha reunit avui amb caràcter extraordinari per quarta vegada des dels atemptats de París. El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha destacat la bona coordinació entre els diferents cossos policials, i ha anunciat que ha solicitat la participació dels mossos en el en el Centre d'Intel.ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat.
  • Important operació contra el tràfic de drogues a Catalunya, amb un balanç de 83 detinguts./ Novetats en el cas d'Ester Quintana, la dona que va perdre un ull durant la vaga general del 2012. La fiscalia demana dos anys de presó i quatre d'inhabilitació per al subinspector dels mossos d'esquadra i l'escopeter que, segons la investigació van ser responsables dels fets.
  • La ressaca del clàssic de dissabte continua, tot i que dema torna la Champions amb la visita de la Roma al Camp Nou.
  • Abans de marxar no ens oblidem del fred que ha arribat de cop.
Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán