L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 04/08/2015 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 04/08/2015

04/08/2015 00:09:23
L'Informatiu 2 - 04/08/2015 L'Informatiu 2 - 04/08/2015
L'Informatiu 2 - 04/08/2015 00:09:23 04/08/2015
Sinopsis
  • Publicat el document que convoca la les eleccions del 27S,  Mariano Rajoy ha assegurat avui que les eleccions han de servir per posar fi al fet d'haver de triar entre ser catalans o europeus y també per acabar amb la discòrdia i les confrontacions. Des de Huelva, el president del govern ha advertit que ningú no trencarà Espanya ni desfarà els vincles que tenen en comú els ciutadans de Catalunya i els de la resta d'Espanya. I Artur Mas, en la seva compareixença d'aquest migdia per valorar el curs polític, ha insistit en que aquestes eleccions tenen un caràcter plebiscitari si o si.
  • Com us dèiem, avui hem conegut els detalls dels pressupostos generals de l'estat per a l'any vinent. Uns comptes que augmenten en un punt la inversió a Catalunya, fins al 10,7 % del total. A més Catalunya és la comunitat que més augmentarà el finançament, un 12%, i també es beneficiarà d'un estalvi en els tipus d'interés. El ministre d'hisenda, Cristóbal Montoro, ha dit que Catalunya és una de les comunitats que més creix malgrat que, ha dit, els resultats podrien ser millors. 
  • L'atur ha baixat a Catalunya en 9.162 persones durant el més de juliol i es situa en 501.785 persones, una reducció de gairebé un 12% més que al mateix més del 2014. A tot l'estat aquest més de juliol l'atur ha baixat en 74.000 persones.  Es tracta del descens més important registrat en un mes de juliol des de l'any 1998.  Amb aquesta baixada l'atur encadena sis mesos seguits de descens, accentuat per les campanyes de contractació d'estiu. El sector serveis és el que recull més contractes. 
  • Prova pilot amb polèmica a Barcelona. L'ajuntament h ainstal.lat nous urinaris al centre de la ciutat a les zones amb més turisme i més transitades. Els veïns es queixen de la manca de consens pe decidir on ubicar-los i, de fet, ja n'han canviat algun.  
  • A primera hora del matí els bombers han donat per extingit l'incendi que des de diumenge a la tarda cremava en una fàbrica de desballestament de vehicles de Vallbona d'Anoia. D'aquesta manera es dona per tancat un succés que ha obligat en diverses ocasions al confinament dels veïns d'algunes de les localitats properes com Capellades o Piera. 
  • Demà al Gamper contra la Roma, el Barça tanca la pretemporada. La setmana vinent ja tindrà títols en joc, començant per la Supercopa d'Europa contra el Sevilla. Clar com sempre per valorar el moment del seu equip, Luis Enrique. 
  • Els festivals d'estiu continuen, i aquesta nit amb un menú variat: A Cap roig, Miguel Bosé arriba amb el seu espectacle "Amo" tour, que ja ha portat a diverses ciutats espanyoles, on el cantant presenta temes del seu nou disc, sense oblidar els seus èxits de sempre. A Perelada, Earth Wind and fire experience, la banda sorgida de la mítica formació dels 70 i 80, que torna a portar als escenaris els seus èxits, com "Boggie Wonderland" o "September" . 
  • Ficha técnica
    Géneros
    Información y actualidad
    Idiomas
    Catalán