L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 30/07/2015 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 30/07/2015

30/07/2015 00:10:01
L'Informatiu 2 - 30/07/2015 L'Informatiu 2 - 30/07/2015
L'Informatiu 2 - 30/07/2015 00:10:01 30/07/2015
Sinopsis
  • Treball conjunt i comprensió és el que han mostrat avui el govern català i l'ajuntament de Barcelona a l'hora d'abordar les qüestions pendents entre les dues institucions. En la primera reunió de feina des de les eleccions municipals, Artur Mas i Ada Colau han acostat posicions en alguns temes. En primer lloc en el reconeixement per part de Mas d'un deute de 20 milions d'euros que s'afegeix a un altre de 35 ja reconegut. En segon lloc en millores socials i en  insfrestructures, com ara el tramvia de la Diagonal o la línea 9 del metro. També han coincidit en la defensa del dret a decidir sense etiquetes. / També hi ha hagut temps de parlar de les conseqüències econòmiques de la independència, que tant preocupen alguns empresaris. El govern ha mirat d'aportar tranquil·litat davant el que anomena el discurs de la por. 
  • Els preus haurien baixat un 0'1 per cent al Juliol, el que seria el primer descens en els últims 5 mesos. Malgrat aquesta lleugera baixada, avançada avui per l'INE,  l' IPC interanual se situaria en el 0 per cent, després de prop d'un any de taxes en negatiu. L'abaratiment del preu del gasoil i la gasolina ha estat determinant./ I l'economia espanyola va créixer prop d'un 1% el segon trimestre de l'any..  Es tracta de l'augment més important del PIB des del 2007, just abans que comencés la crisi.
  • Tornant a la precampanya electoral, la CUP ha proclamat avui l'independent Antonio Baños com a cap de llista per Barcelona per al 27-S. En la presentació dels resultats de les primàries, on  ha obtingut el 67 % dels vots,  també s'han desvetllat els candidats per Girona, Lleida i Tarragona.
  • Els Mossos segueixen buscant l'autor del tiroteig de dimarts a l'entorn de les Rambles. Qui ja han detingut és l'home que va resultar ferit per arma de foc. 
  • Aquest mes d'agost, en que es concentren molts desplaçaments, el RACC preveu que cada dia uns 3.500 conductors patiràn alguna averia a les carreteres catalanes. 
  • Imatge inesperada a la ciutat esportiva del Barça: Leo Messi tornant de vacances per passar la revisió mèdica quatre dies abans del que li tocava. Mascherano també ha avançat la tornada, com Messi  i ha coincidit amb Neymar i Alves./ I l'Espanyol ha arribat aquest migdia des d'Itàlia, on ahir es va imposar a l'Avellino a la tanda de penals per 4 a 2, en un pas més en la preparació de pretemporada. 
  • Ricard García Vilanova és l'únic fotoperiodista que ha viscut la guerra a Síria des del començament. I fins i tot va ser segrestat per Estat Islàmic i alliberat 6 mesos després. Les seves fotos i vídeos es poden veure a La Virreina
  • Ficha técnica
    Géneros
    Información y actualidad
    Idiomas
    Catalán