L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 01/07/2015 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 01/07/2015

01/07/2015 00:09:56
L'Informatiu 2 - 01/07/2015 L'Informatiu 2 - 01/07/2015
L'Informatiu 2 - 01/07/2015 00:09:56 01/07/2015
Sinopsis
  • La proximitat de les eleccions catalanes del 27-s obliga els partits a perfilar els programes i les seves estratègies. Després del document de greuges presentat ahir pel govern català, avui el president Mas ha volgut deixar clar que manté el pacte amb ERC i ha reiterat la invitació a les entitats sobiranistes per fer unes eleccions realment plebiscitàries, ha dit. I ha afegit que ambdúes coses no són incompatibles. Ho ha dit a Brussel·les, on s'ha trobat amb el seu homòleg flamenc./ De la seva banda, el ministre de Justícia ha dit avui a los Desayunos de TVE que l'Estat està preparat per respondre judicialment si després del 27-S a Catalunya s'obre un eventual procés sobiranista, tal com ja va avançar ahir el president Rajoy.
  • I el PSC ha fet avui un canvi significatiu. I és que ha aparcat la consulta sobiranista i, en el seu lloc, defensa un referèndum per reformar la Constitució en un sentit federal.
  • Ho ha dit avui Miquel Iceta en la presentació de l'esborrany del programa electoral per al 27S. 
  •  Gir inesperat en la crisi grega. Dotze hores després que hagi expirat la pròrroga del segon rescat, el Govern liderat per Alexis Tsipras ha posat el fre de ma i ha presentat una contraproposta en què accepta bona part de les condicions que imposa la troika. Aquesta tarda Tispras farà un missatge al país. Les institucions creditores de Grècia estudien ja la nova proposta
  • Són alguns de la quinzena de detinguts aquest matí en una operació de la Guàrdia Civil contra una organització criminal xinesa que obligava les dones a prostituir-se, entre altres delictes. Els investigadors sospiten que podrien haver mogut més de 10 milions d'euros amb l'explotació sexual. Els agents han escorcollat locals a Barcelona, Badalona i Santa Coloma i encara no donen l'operació per tancada.  A més del delicte de pertinença a organització criminal,  tràfic de dones i falsificació de documents, no descarten imputar-los també per blanqueig de capitals i tràfic de drogues. 
  • A Barcelona es va notant la mà del nou consistori. Entre les últimes decisions hi ha la paralització del concurs per privatitzar la gestió de dues guarderies. I també la revisió a fons de l'ordenança de terrasses dels bars./ Són alguns dels compradors més matiners en busca d'ofertes. Les rebaixes d'estiu han començat avui amb bones perspectives per la milloría econòmica./ I una altra campanya és la que ha llançat el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona per promoure la vacunació. 
  • Leo Messi va camí de complir el seu objectiu: guanyar un títol important amb la seva selecció/ La final del Barça, la de la Champions, és als despatxos. L'expedient obert per la UEFA per la massiva presència d'estelades i de càntics a l'estadi olimpic de Berlin, ha disgustat tant al club com als precandidats.
  • Aquest vespre s'estrena  al festival Grec la versió catalana de VIP (VeryImportantPerson), el nou espectacle d'Els Joglars. Una comèdia àcida sobre l'educació que els pares donen als seus fills, als qui anomenen VIPS. 
  • Ficha técnica
    Géneros
    Información y actualidad
    Idiomas
    Catalán