L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 29/06/2015 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 29/06/2015

29/06/2015 00:10:04
L'Informatiu 2 - 29/06/2015 L'Informatiu 2 - 29/06/2015
L'Informatiu 2 - 29/06/2015 00:10:04 29/06/2015
Sinopsis
  • La crisi grega està tensionant tota la Unió Europea i, sense tancar la porta a un acord d'última hora, Brussel·les no rebaixa el to. Aquesta migdia el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, ha fet una crida als grecs perquè votin SÍ a les propostes de la Unió. Ja que no poden evitar el referèndum del 5 de juliol, la UE alemanya vol guanyar-lo... i llavors, potser,  tornar a negociar. A Grècia, els ciutadans fan cua davant els caixers automàtics per treure diners sense saber què passarà la setmana que ve. El govern espanyol descarta mesures excepcionals si els grecs surten de l'euro i el català insta a reprendre el diàleg./ Davant la incertesa, els mercats s'han desplomat amb caigudes que han arribat al 5 per cent i la prima de risc s'ha tornat a enfilar de cop. El corralito fa por.. però més por encara fa una eventual sortida de Grècia de l'euro i els possibles efectes sobre el deute..../ La borsa espanyola ha perdut de mitjana un  4,04 per cent, el que ha portat el selectiu íbex-35 a allunyar-se dels 11 mil punts. L'Àngel Pons ha estat a la seu de Barcelona i ens en dóna tots els detalls.
  • Aquest matí estavem pendents novament d'UDC, de la seva reunió dels dilluns, en què se'esperava alguna decisió sobre l'esquerda oberta al partit entre la direcció fidel a Duran lleida  i el sector crític partidari de la independència. La notícia ha arribat a la roda de premsa posterior. L'executiva ha decidit obrir un expedient disciplinari i suspendre de militància 8 crítics.  El secretari general de la formació n'explicava els motius./ Per als expedientats, entre els quals Núria de Gispert i Antoni Castellà, aquesta decisió certifica el trencament del partit. Anuncien un periode de reflexió per decidir si es constitueixen com a nova formació política.
  • Comencen a constituir-se les diputacions, i a la de Tarragona, el convergent, Josep Poblet, hi presidirà la tercera legislatura consecutiva 
  • Nova decisió del TC sobre les hipotètiques estructuctures d'estat de Catalunya. Concretament l'alt tribunal ha admès a tràmit el recurs del govern espanyol contra la llei que les preveu, i això en comporta automàticament la suspensió cautelar. El recurs  s'ha presentat contra diversos articles de la llei de Pressupostos i de la llei d'acompanyament. Els magistrats s'han de pronunciar en un termini no superior als 5 mesos. 
  • Cop al negoci de la prostitució. Almenys 56 detinguts, sis a Catalunya, en l'operació contra el blanqueig de capital a través de la prostitució. És l'operació més important feta fins ara a tot l'Estat i el ministre d'Interior ha donat detalls dels modus operandi. 
  • Els precandidats a la presidència del Barça afronten l'última setmana per a la recollida de firmes molt pendents de les novetats sobre el polèmic fitxatge de Neymar. Avui s'ha fet públic el contracte del brasiler... i sorprèn el fet que Santos i Barça pactessin pagar a mitges una aleshores hipotètica reclamació de l'empresa DIS, que ha acabat arribant. 
  • La música torna aquesta tarda a la 2 de TVE amb un programa setmanal de viodepclips... però molt més que això. "2 many clips" amb Senén Armengol, farà tots els dilluns una selecció de clips musicals d'estils molt diversos. En cada programa un músic explicarà alguna anècdota de l'enregistrament del seu viodeclip i triarà els seus preferits. I el primer a fer-ho, avui, serà Jofre Bardagí, de Glaucs. 
  • Ficha técnica
    Géneros
    Información y actualidad
    Idiomas
    Catalán