L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 21/05/2015 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 21/05/2015

21/05/2015 00:09:55
L'Informatiu 2 - 21/05/2015 L'Informatiu 2 - 21/05/2015
L'Informatiu 2 - 21/05/2015 00:09:55 21/05/2015
Sinopsis
  • Matí molt complicat als serveis de rodalies i regionals de Renfe. A primera hora, una avaria al sistema informtàtic ha obligat a aturar els trens de totes les línies que estaven en circulació. S'han arribat a acumular retrads de més d'una hora que han afectat uns 80.000 usuaris que no amagaven la seva indignació per una situació que es repeteix sovint./ Hores d'ara els retards s'han reduit a 15 minuts i la situació es va normalitzant. L'avaria ha començat cap a dos quarts de set del matí i ha fet aturar uns 200 trens, segons justifica Adif, per mortius de seguretat. A l'estació de Sants hi ha la Beatriz Gálvez./ El govern de la Generalitat considera inadmissible que ningú pugui garantir que això no tornarà a passar. Visiblement enfadat Santi Vila reclama solucions i avisa que, si no li'n donen, exigirà a Renfe el traspàs complert del servei de Rodalies./ Vila ha fet aquestes declaracions deprés de reunir-se d'urgència amb el president d'ADIF, a qui s'ha queixat per la mala gestió del servei. En sortir, el màxim gestor d'ADIF ha atribuit el caos a l'empresa responsable del software informàtic, SchnAider Electric,  i ha anunciat que li ha obert un expedient sancionador./ Per l'associació de PROMOCIÓ DEL TRANSPORT PÚBLIC el que ha passat avui demostra que és prioritari millorar la senyalització als túnels, ampliar andanes i fer intercanviadors. Diuen que  a aquestes obres, incloses al Pla de Rodalies, s'haurien de dedicar els 220 milions d'euros previstos per la llançadora fins a la T1 de l'aeroport que acaban d'aprovar. De la seva part, Foment diu que actuarà amb contundència i que rescindirà el contracte a l'empresa de software.
  • L'Audiència Nacional no investigarà si dos policies nacionals van alertar els suposats gihadistes detinguts el mes passat a Sabadell i Terrassa./ El que segueix és la polèmica per la presència d'estelades a façanes de molts ajuntaments catalans. Aquesta és la bandera que hi ha penjada a l'ajuntament de Manresa. 
  • Xavi ha confirmat que ara és el moment d'anar-se'n. Després de 17 temporades al club i 23 títols amb el Barça, més tres amb la slecció, el de Terrassa vol provar al futbol de Catar per seguir la seva formació./ Josep Maria Bartomeu ha confirmat la continuitat de Luis Enrique com entrenador del Barça. 
  • Després d'una llarga absència, el polifacètic músic Nick Cave té una cita amb els seus fans aquesta nit a l'Auditori del Fòrum de Barcelona.
  • Ficha técnica
    Géneros
    Información y actualidad
    Idiomas
    Catalán