L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 30/04/2015 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 30/04/2015

30/04/2015 00:10:00
L'Informatiu 2 - 30/04/2015 L'Informatiu 2 - 30/04/2015
L'Informatiu 2 - 30/04/2015 00:10:00 30/04/2015
Sinopsis
  • La gestió sanitària del govern català ha tornat a ser avui objecte de la batalla política al Parlament.  Amb el cas Innova calent i el conseller Ruiz a la corda fluixa,  la paralització del Consorci de Lleida amb l'acord de CiU i ERC no ha evitat les crítiques de l'oposició. 
  • I sobre el cas Innova, que aquesta dies s'està investigant, el Parlament també ha votat, aquest cop  per unanimitat,  una proposta de la CUP i el PP per instar el Govern a personar-se com a part en la causa judicial. També en tots els procediments judicials per presumpta corrupció  en la sanitat pública, donat que, el punt aprovat diu que el sumari s'estén més enllà de Reus. 
  • En relació al cas del setge al Parlament al 2011, els advocats dels 8 joves condemnats intentaran que se suspengui l'ordre d'ingrés a presó que els va notificar anit l'Audiència Nacional. La resolució indica que tenen 10 dies per ingressar voluntàriament per complir la pena de 3 anys a què van ser condemnats pel Suprem ... després d'anul·lar una primera sentència absolutòria de l'Audiència. Els advocats demanen que abans es resolguin els recursos presentats.
  • Bones perspectives per a l'economia catalana per als vinents: Segons les previsions que fa la Cambra de comerç de Barcelona, l'economia catalana creixerà un 2,7% enguany i un 3% l'any vinent.  És la constatació que economia catalana, com la del conjunt de l'Espanya, manté un ritme d'acceleració alt i constant en part degut a l'augment de l consum provat. També el PIB ha crescut un 0,9 per cent i ja porta set trimestres seguits que puja. 
  • Mentrestant els preus han moderat la caiguida el mes d'abril. Segons l'IPC avançat aquest mes la inflació ha pujat un 1 per cent, deixant la interanual en el menys 0,6 per cent. L'encariment de l'electricitat ha col.laborat a la moderació. 
  • Aquestes són les imatges que han demostrat el maltractament a l'escola bressol concertada l'Anunciata, de Gironella, al Berguedà. De l'ordre de les dominiques. Ara el jutjat penal nº 1 de manresa ha condemnat a l'educadora a 4 anys de presó per maltractament. Als vídeos s'aprecia com els obligava a menjar o a dormir. Una altra mestra ho contempla sense fer-hi res. Per ella, la jutgessa ha dictat una pena de 5 mesos de preso. També hauran de compensar a les famílies amb 90.000 eurus.
  • En marxa l'operació especial de trànsit d'aquest cap de setmana llarg de l'1 de maig.  S'espera que abandonin l'àrea metropolitana de Barcelona mig milió de vehicles. Per davant tres dies amb la previsió meteorològica que ens avança la Sònia Papell
  • Al barça tot són cares de felicitat. En el tram final de la temporada, l'equip opta a tots els títols. Els jugadors ja preparen el pròxim partit de dissabte per acostar-se més a un títol que es decidirà a les últimes quatre jornades.  El president  Bartomeu qualifica d'excel.lent la situació del Barça./ El jutge ha reobert el cas dels espionatges de Método 3 encarregats i pagats per la  Junta directiva de Joan Laporta 
  • Falta 1 mes, però el Primavera Sound ja comença a sonar. Des d'avui i durant quatre setmanes, cada dijous es faran actuacions gratuïtes de petit format a bars i centres cívics  de la ciutat. Es tracta de portar la música en directe a escenaris més enllà del Fòrum i el primer serà l'Espai Jove Boca Nord. El plat fort d'aquest vespre són els Coriolà, el grup del Maresme que continua triomfant amb el seu àlbum El Debut.  
  • Ficha técnica
    Géneros
    Información y actualidad
    Idiomas
    Catalán