L'Informatiu: L'informatiu 2 - 20/04/2015 | RTVE Play
L'Informatiu  L'informatiu 2 - 20/04/2015

20/04/2015 00:09:49
L'informatiu 2 - 20/04/2015 L'informatiu 2 - 20/04/2015
L'informatiu 2 - 20/04/2015 00:09:49 20/04/2015
Sinopsis
  • El professor mort, substitut, feia pocs dies que donava classes a institut Joan Fuster de Sant Andreu. i ha estat apunyalat quan intentava aturar el noi. Immediatament l'alarma s'ha estès a tot el centre i alumnes , professors i pares  han quedat en estat de xoc. Ningú no s'explica el què ha passat./ A més del professor mort, l'agressió ha causat ferides de pocs gravetat a quatre persones més. Tres d'elles les estan atenent a l'Hospital de Sant Pau./ A partir d'aquesta hora es posa en marxa un dispositiu especial de suport psicològic per atendre els professors, alumnes i pares que ho necessitin./ Ho ha explicat la directora del centre, que ha llegit un comunicat al costat de la consellera Rigau i l'alcalde Trias. Es preveu que les classes es reprendran dimecres. Però demà hi haurà un consell extraordinari i els alumnes podran anar dues hores al centre./ Per demà la Generalitat ha decretat un dia de dol oficial. Avui tots els partits polítics han suspès les activitats. I per demà hi ha convocats 5 minuts de silenci a totes les escoles de Catalunya. Les mostres de condòl ja han començat aquest migdia. A Girona més d'un centenar de professors i mestres de diferents centres escolars s'han concentrat davant l'edifici de la Generalitat amb un llaç negre en senyal de dol. Els representants sindicals dels professors han expressat la consternació pel succés i han reclamat solucions a tota mena d'agressions que fa temps pateix el professorat. 
  • Fem un apunt d'altres notícies del matí. A Mercabarna Flor, tot és a punt per a la Diada de Sant Jordi. Dels 6 milions de roses que es vendran, dos milions surten d'aquestes parades. El 90 per cent són d'importació, i moltes venen d'Holanda. Les previsions són optimistes per la rebaixa de l'IVA. Les novetats són la rosa vintage, de tons pastel i les de gustos. De totes maneres la reina continua sent la rosa vermella./ També hem conegut les previsions del sector llibreter. Després de gairebé 6 anys de crisi, aquesta cop esperen fer una revifada en les vendes. Per la recuperació i perquè han abaixat preus. El sector està en plena transformació. Han tancat moltes lliberries però també n'han obert de noves, més petites i espscialitzades. Al final calculen que es vendran al voltant d'un milió i mig de llibres, una mica més que altres anys.
  • Luis Enrique demana la màxima concentració a l'equip per al partit demà contra el París Saint-Germain al Camp Nou. L'objectiu són les semifinals de la Lliga de Campions i no val a badar. 
  • Ficha técnica
    Géneros
    Información y actualidad
    Idiomas
    Catalán