L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 17/04/2015 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 17/04/2015

17/04/2015 00:10:01
L'Informatiu 2 - 17/04/2015 L'Informatiu 2 - 17/04/2015
L'Informatiu 2 - 17/04/2015 00:10:01 17/04/2015
Sinopsis
  •  És el moment en què Rodrigo Rato surt de casa seva per anar al seu despatx, on aquest matí continuaven els escorcolls. A les portes de casa seva l'esperaven una munió de mitjans de comunicació i també alguns ciutadans que l'han escridassat. Segons fonts de l'Audiència, avui Rato no està detingut, com sí que ho estava ahir durant els registres. La Fiscalia el considera autor de delictes de frau fiscal, blanqueig de diners i alçament de béns./ Ahir l'exdirector de FMI i expresident del govern va estar detingut durant 7 hores mentre duraven els escorcolls. Passada la mitjanit Rato va quedar en llibertat amb càrrecs i pendent d'una declaració judicial. Sembla que s'investiga un complex entramat de societats de la seva família. L'escàndol financer ha sacsejat la política espanyola. Després del consell de ministres, la vicepresidenta ha deixat clar que la llei es compleix.
  • Durant la seva visita a Badalona  Pedro Sánchez, ha acusat Rato de "donar lliçons de patriotisme" per després "emportar-se els diners cap a paradisos fiscals". El líder del PSOE ha qualificat de "vergonyós" que el govern hagués obert les portes a l'amnistia fiscal perquè "persones vinculades a la cúpula del PP poguessin blanquejar diners". / I precisament avui el Govern ha aprovat a la reunió del Consell de ministres la modificació de la llei tributària que permetrà conèixer els morosos i defraudadors d'hisenda, condemnats per sentència ferma que deguin més d'un milió d'euros abans del 31 de juliol. S'espera que el primer llistat es publiqui l'últim trimestre de l'any. 
  • I pel que fa al cas d'Oriol Pujol, un informe de l'Agència Tributària revela que la cartera d'inversions del fill de l'expresident es va multiplicar per 5 en només un any, entre 2008 i 2009.  Segons un informe patrimonial,  l'evolució de les finances de la seva dona, Anna Vidal, és similar. Tots dos estan imputats en el cas de les ITV.
  • Al Parlament la Secretària d'Estat d'ocupació ha comparegut a la comissió que estudia polítiques per lluitar contra l'atur. Aquestes imatges són del dinar que ha mantingut després amb representants d'associacions econòmiques i socials catalanes. Engracia Hidalgo ha explicat que unes 80.200 persones han sol·licitat beneficiar-se del nou programa d'activació de l'ocupació que preveu una ajuda pels aturats de llarga durada amb càrregues familiars
  • Primer funeral d'estat per les 150 víctimes de l'avió de Germanwings  estavellat als Alps el passat 24 de maig. L'han fet a la catedral de Colònia. La cerimònia ha estat presidida presidida per les principals autoritats. Entre elles el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, i la vicepresidenta catalana, Joana Ortega. A més de nombroses ofrenes florals s'han encès 150 espelmes, una per cada persona que va perdre la vida El proper 27 d'abril un altre funeral es farà a Barcelona. 
  • 4 hospitals catalans demostren per primera vagada la validesa d'un tractament per pacients amb ictus isquèmics, un dels més greus i difícils de tractar i que deixa més seqüeles. Unes seqüeles que es redueixen molt amb aquesta intervenció. Es calcula que uns 400 pacients se'n podran beneficiar cada any
  • Pareu atenció a a aquesta imatge que ara veureu... Es tracta d'un fragment de mandíbula i d'húmer d'un infant neandertal d'uns 5 anys. Són les restes humanes MÉS ANTIGUES de Catalunya i tenen 55.000 anys d'antiguitat. Les han trobat investigadors de la Universitat de Barcelona  a la Cova del Gegant, a Sitges. La mandíbula conserva una dent de llet, una de definitiva...i altres que encara no li havien sortit. Els paleontòlegs... convertits també en espeleòlegs,  ja van trobar el 2005 moltes restes d'ossos en aquesta cova, que era un cau de carnívors compartit. 
  • El Barça rep demà el València al Camp Nou sense coixí a la lliga després del darrer empat a Sevilla.  Iniesta no podrà jugar i la resta de l'equip arriba sense descans. Luis Enrique davant la importància del partit ha fet una crida a l'afició./ I l'Espanyol obre avui la jornada del cap de setmana davant el Llevant. Ho fa al Ciutat de València on els granota s'hi juguen la permanència. Els blanc-i-blaus ja la tenen assegurada i ara els seus objectius són més ambiciosos.
  • Una de les artistes més conegudes del pop islandès.... i actua aquesta nit a Barcelona: de pare italià i mare islandesa Emiliana Torrini presenta el seu darrer treball en el marc del festival VIKINGS que ofereix una mostra de les músiques  nòrdiques. 
  • Ficha técnica
    Géneros
    Información y actualidad
    Idiomas
    Catalán