L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 13/04/2015 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 13/04/2015

13/04/2015 00:09:58
L'Informatiu 2 - 13/04/2015 L'Informatiu 2 - 13/04/2015
L'Informatiu 2 - 13/04/2015 00:09:58 13/04/2015
Sinopsis
  • La lluita contra el jihadisme, la cooperaració i la immigració han centrat l'arrencada de la conferència ministerial de països de la Unió Europea i del Mediterrani Sud. Al matí han fet els discursos inaugurals que han donat pas a les  reunions bilaterals de la tarda./ Mariano Rajoy ha obert la reunió en un acte en el que també hi ha participat el president de la Generalitat, Artur Mas. Trobada cordial entre els dos dirigents però posicions polítiques fixes als seus discursos. Després de la trobada, el ministre d'Exteriores ha avançat que Barcelona acollirà al mes de juny una cimera de líders religioses per impulsar el diàleg i parlar del fenòmen jihadista. I coindidint amb la Cimera de Barcelona, els ministres d'Exteriors d'Espanya, França i Alemanya han homenatjat les 150 víctimes de la tragèdia aèria dels Alps. Ho han fet amb una ofrena floral a l'aeroport del Prat, des d'on es va enlairar l'avió el passat 24 de març. 
  • Nova sessió de la comissió del Parlament sobre el frau fiscal i la corrupció. Avui han intervingut els compareixents que divendres no ho van fer per falta de temps. Fa poc menys d'una hora ha acabat de parlar José Zaragoza.  L'ex secretari d'organització del PSC ha negat amb contundència que ell encarregués la gravació de La Camarga. Ha dit que no tenia coneixement previ del dinar i que no havia escoltat l'enregistrament abans de fer-se públic./ Abans ha estat el torn de Franscico Marco, director de l'agència de detectius Método 3, que ha anunciat que s'ha querellat contra Alícia Sánchez-Camacho per un delicte de calumnies pel que va dir la líder del PP en la seva compereixença. Marco ha assegurat que ella va consentir la gravació encarregada pel seu entorn personal, ha dit. Sánchez-Camacho no ha volgut valorar aquestes afirmacions i s'ha remès al que va declarar divendres.
  • Cada cop menys paguem les nostres compres amb diners en matàlic. I les noves tecnologies fan que cada vegada sigui més fàcil, de fet, és jaun dels negocis del futur de la banca comercial./ I avui a Barcelona n'han parlar en un congrés internacional  sobre el futur dels mitjans de pagament.  Cada cop hi ha més novetats tant per als clients com per a les  empreses. La preocupació? La seguretat
  • Un nou fàrmac combinat amb quimioteràpia millora la supervivència dels pacients amb càncer colorrectal amb metàstasi. És la conclusió d'un estudi internacional liderat per l'hospital Vall d'Hebron. Fins ara aquest tipus de fàrmac només es donava en una primera fase de tractament contra el càncer. Ara s'ha comprovat que administrat en una segona fase junt a la quimioteràpia allarga la supervivència en un 16% i disminueix l'avanç de la malaltia en un 21%. 
  • Novetats d'última hora en el cas Neymar. L'advocat de l'Estat demana dos anys de presó i 3 mesos per al president del Barça Josep Maria Bartomeu pel fitxatge del brasiler. També demana 6 anys i 9 mesos per a Sandro Rosell, una mica menys de la primera petició./ Esportivament parlant, Luis Enrique ha donat aquest matí la llista de convocats per marxar demà a París.  Dimecres contra el Saint Germain  volen començar els quarts de final amb un resultat que els permeti encarrilar l'eliminatòria.
  • Aquest vespre s'entreguen els Premis Sant Jordi de cinematografia que atorga Radio Nacional d'Espanya a Catalunya. Un any més el cine del present i del futur seran reconeguts. Entre ells, Raúl Arévalo i Javier Gutiérrez, que comparteixen premi per "La isla mínima", o Mónica Randall, per la seva trajectòria. Aquesta tarda el programa Vespre a la 2 us oferirà un especial dedicat a aquests premis.
  • Ficha técnica
    Géneros
    Información y actualidad
    Idiomas
    Catalán