L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 10/04/2015 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 10/04/2015

10/04/2015 00:09:33
L'Informatiu 2 - 10/04/2015 L'Informatiu 2 - 10/04/2015
L'Informatiu 2 - 10/04/2015 00:09:33 10/04/2015
Sinopsis
  • Fa una mitja hora que s'ha représ l'activitat de la comissió d'investigació sobre el frau fiscal i la corrupció política sorgida a partir del cas Pujol. Aquest matí llarga compareixença d'Alicia Sánchez-Camacho i a aquesta hora, ho fa l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola
  • És el moment en que els 11 jihadistes detinguts a Catalunya arribaven a l'Audiència Nacional, on han estat declarant tot el matí davant el jutge Pedraz. Segons fonts de la investigació la cèl·lula terrorista desarticulada pretenia  segrestar una persona a Espanya i degollar-la mentre ho gravaven a l'estil de l'Estat Islàmic. També planejaven segrestar la directora d'una entitat bancària per demanar un rescat. El jutge ha decidit enviar a presó 7 dels detinguts.  Per 3 més la Fiscalia en demana la llibertat i per al menor l'ingrès en un centre de reforma./ El director dels mossos ha dit avui que estan convençuts de la voluntat de la cèl·lula d'atemptar però que encara s'ha d'analitzar si realment tenia capacitat per fer-ho.
  • Última sessió al Parlament de la comissió d'investigació sobre la fallida d'SPANAIR. Avui han comparegut 3 exconsellers del tripartit per explicar els motius que van portar al govern català a apostar per una empresa que no passava pel seu millor moment. Antoni Castells, Joaquim Nadal i Josep Huguet han justificat l'operació  com un projecte d'interès estratègic del país, que a més era compratit , volgut i acceptat per empresaris i administracions. També han carregat contra  el model aeroportuari espanyol i la política d'AENA. 
  • La consellera d'ensenyament ha presentat avui els resultats de les proves de competencies bàsiques de quart de la ESO. I els resultats han retrocedit en català, castellà i matemàtiques. Només millora l'anglès.
  • El Barça enllesteix la preparació pel partit de demà contra el Sevilla, que serà un dels més difícils del que queda de Lliga. Jordi Alba -ja recuperat de la seva lesió- torna a la convocatòria per viatjar demà a la capital andalusa.  Luis Enrique, que ha deixat fora de la llista els laterals Montoya i Doglas, demana la màxima concentració , precisament quan la continuïtat d'Alves la propera temporada sembla força complicada. Mentrestant Suárez ha revelat que va poder fitxar pel Madrid./ Feia gairebé tres mesos que no marcava, però anit, Felipe Caicedo amb els seus dos gols va ser decissiu en la inesperada victòria de l'Espanyol al Madrigal. El tres a zero davant el Vila-real porta la signatura del davanter equatorià que ahir es va reivindicar com un jugador important en els esquemes de Sergio González.
  • El millor de la dansa del moment, la lírica i grans icones de la música com Tom Jones o els mítics Earth wind and fire... son algunes de les propostes del Festival Castell de Peralada, que han presentat avui. El famós Bejart Ballet Laussane serà l'encarregat d'obrir el programa el 10 de juliol. Luz Casal, Maria Pagés i la seva versió de Carmen, Serrat el cantant de supertramp RogerHodgson son altres dels plats forts
  • Ficha técnica
    Géneros
    Información y actualidad
    Idiomas
    Catalán