L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 31/03/2015 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 31/03/2015

31/03/2015 00:10:01
L'Informatiu 2 - 31/03/2015 L'Informatiu 2 - 31/03/2015
L'Informatiu 2 - 31/03/2015 00:10:01 31/03/2015
Sinopsis
  • Els dos fills menors de la familia detinguda aquest matí tenien previst viatjar de forma immediata,  via Marroc,  per integrar-se en un grup jihadista. L'operació de la Guàrdia Civil ho ha evitat. La Sandra Morales ens ho explica des de Badalona.
  • Primeres paraules del president Rajoy sobre el nou full de ruta dels partits sobiranistes. El cap de l'exectiu ha recalcat que cap govern premetrà la ruptura de la sobirania nacional i ha considerat el preacord de dolent.
  • De la seva banda el govern català, reunit avui, diu que respecta el preacord i reitera el seu compromís amb el dret decidir. Francesc Homs ha demanat respecte per al que decideixin  els catalans a les urnes./ Doncs són les reaccions dels dos governs al nou full de ruta pactat ahir entre Convergència i Esquerra,  i les preincipals entitats sobiransites./ El document preveu la proclamació de la independència de Catalunya per al març de 2017. Es dóna un caràcter plebiscitari a les eleccions del 27 de setembre,  a les que els partits signants concorreran amb un primer punt destacat al programa: votar-los és donar un SÍ a la independència. Ara el que volen els signants és sumar tants partits com es pugui... perquè els caldrà tenir majoria absoluta per tirar endavant amb el procés.
  • Quan fa una setmana del tràgic succés de l'avió estavellat als Alps, s'està molt a prop d'acabar la pista forestal que ha de permetre l'accés per terra al lloc de l'impacte. Tot i que el final el fan a peu, ara ja l'ulilitzen els equips de rescat que recupen restes dels 150 ocupants i busquen la segona caixa negra. Mentrestant, els científics de la Gendarmerie analitzen més de 400 restes humanes, que corresponen a unes 80 persones.. Una identificació minuciosa que, segons acaba de dir el president francès,  esperen enllestir aquesta setmana.
  • Els immigrants irregulars tornaran a tenir dret a ser atesos als centres primaris de salut. El president Rajoy ha  confirmat que el govern permetrà que els sense papers puguin tornar a ser tractats al Centres d'Atenció Primària i no només a les urgències com passa ara.  Fa tres anys el mateix govern els va treure la targeta sanitària , una mesura que va ser durament criticada pels professionals sanitaris, ONG i diverses comunitats autònomes. Ara arriba aquesta rectificació però els immigrants irregulars seguiran sense tenir dret a la targeta. 
  • I a Lleida, 5 minuts de silenci aquest migdia ...després que ahir una dona fos assassinada, pressumptament, per la seva parella. Més d'un centenar de persones s'han concentrat a les 12 a la plaça de la Paeria en rebuig a la violència masclista. Els fets van passar ahir quan un home va assassinar a trets una noia de 24 anys amb la que convivia. . L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha presidit l'acte i ha recordat que feia vuit anys que la ciutat de Lleida no registrava cap víctima per violència de gènere. Ahir va ser una jornada negra d'aquest tipus de crims, hi va haver 5 víctimes mortals en un sol dia. 
  • Barça i Espanyol comencen a recuperar alguns dels jugadors internacionals.  Els blanc-i-blaus reben dilluns a l'Elx mentre que el Barça juga diumenge a Balaídos. Neymar i Bravo ja s'han entrenat amb el grup però Messi continua sense fer-ho amb la selecció Argentina per problemes al seu peu dret.
  • Macaco, és a dir, Dani Carbonell, estrena disc i videoclip després de tres anys el seu últim treball. És el primer single del nou disc, portser el més personal.  Ens parla dels problemes de la humanitat, de les vivències que han marcat la seva vida, diu. Com en tota la seva música, el cantant barceloní fa un viatge multicultural des del Mediterrani fins al Carib amb ritmes que s'encomanen
  • Ficha técnica
    Géneros
    Información y actualidad
    Idiomas
    Catalán