L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 20/03/2015 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 20/03/2015

20/03/2015 00:11:04
L'Informatiu 2 - 20/03/2015 L'Informatiu 2 - 20/03/2015
L'Informatiu 2 - 20/03/2015 00:11:04 20/03/2015
Sinopsis
  • Eren cap a dos quarts de 10 del matí. El moment que els primers passatgers del MSC Esplendia desembarcaven al Port de Barcelona després de viure segurament el pitjor viatge de la seva vida. Molts saludaven amics i familiars. Els esperaven autocars per traslladar-los fora del moll, tot vigilat per un operatiu espacial de la Guàrdia Civil./ I aquest és l'avió del govern espanyol que ha de repatriar els cadàvers del matrimoni barceloní mort de l'atac terrorista. Aquest migdia ha aterrat al país nord-africà i és previst que torni a Barcelona a partir de mitja tarda, on serà rebut pel ministre de l'Interior./ Des de primera hora diversos equips de TVE esperaven al Port l'arribada del vaixell.  Molts passatgers encara estaven espantats i hem pogut recollir els seus testimonis. Ens ho explica l'Anna Grimau. La vicepresidenta del govern ha defensat l'actuació coordinada de les autoritats i ha recordat que cal estar preparats per a un hipotètic atemptat terrorista. Concretament ha dit que el risc zero no existeix.
  • La inversió estrangera a Catalunya va caure un 15 per cent durant el 2014. Són dades del Ministeri d'Economia que també diu que Catalunya concentra el 17%  de la inversió exterior. Al govern català, però,  no el preocupen gaire aquestes dades d'inversions. Afirma que són cícliques i les contraposa a les bones xifres d'exportacions.  Ho han dit fet en la inauguració del nou centre de formació professional per l'automoció, a càrrec del president Mas . Un centre, ha dit, que serà un referent per ensenyar a fora el que que Catalunya pot fer./ Banc Sabadell ho ha confirmat aquesta matí. L'entitat vallesana ha arribat a un acord per comprar el banc britànic TSB per 2.347 milions d'euros. Presentarà una OPA per adquirir, a un preu de 340 penics per acció, tots els títols de l'entitat, la setena del Regne Unit. Per això ha ampliat el capital 1.600 milions d'euros. Els directius del Sabadell creuen que la compra suposa un salt qualitatiu en la internacionalització del banc.  
  • La carta web setmanal del líder d'UDC ha portar avui una novetat. Duran i Lleida hi explica que és possible que en les pròximes setmanes no pugui participar en alguna reunió o acte d'Unió o de Ciu, i demana que no es llegeixi en clau política. Recordem que Duran ja no va assistir a l'últim Comitè Executiu Nacional de la Federació, una reunió que arribava en plena crisi de la federació./ I  Esquerra Republicana ha tancat un acord més per a les eleccions municipals del maig. Aquesta vegada amb l'associació Socialisme Catalunya i Llibertat que lidera l'exdiputat socialista Toni Comín. De moment l'acord es plasmarà a Sabadell, Hospitalet, Sant Boi i Berga amb llistes conjuntes. I està per veure què passarà a Barcelona, on mantenen una col.laboració estreta. 
  • El Paris Saint Germain serà el rival del Barça als quarts de final de la Champions. L'anada es jugarà als Parcs dels prínceps el 15 d'abril i la tornada al Camp Nou el 21 d'abril, en directe per La 1.  Blaugranes i parisencs ja són vells coneguts.
  • Malgrat els núvols i el cel gris, finalment l'eclipsi parcial de sol s'ha pogut veure des de molts punts de Catalunya.  El sol ha quedat tapat poc més del 60 per cent. Ha costat... però així l'hem vist al cel de Barcelona./ "Almas Gemelas" es diu l'últim treball de Luz Casal i avui el presentarà al Liceu de Barcelona. La cantant gallega diu que el disc és més lluminós que l'nterior i que és un reflex del non moment que viu. Al concert d'aquest anit cantarà sis o set temes nous i la resta serà una tria dels seus èxits. El secret -diu- és la il·lusió. Sortir a l'escenari a donar-ho tot, com si fos la primera i la última vegada. Una bona raó per anar a escoltar-la. 
  • Ficha técnica
    Géneros
    Información y actualidad
    Idiomas
    Catalán