L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 16/03/2015 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 16/03/2015

16/03/2015 00:11:02
L'Informatiu 2 - 16/03/2015 L'Informatiu 2 - 16/03/2015
L'Informatiu 2 - 16/03/2015 00:11:02 16/03/2015
Sinopsis
  • És l'oficina a Barcelona del Banc de Madrid, la filial espanyola de la Banca Privada d'Andorra, tancada després que aquest matí el Banc d'Espanya hagi decidit presentar concurs de creditors. El problema es la gran quantitat de diners que han retirat els clients, que avui estaven una mica preocupats./ El tancament del Banc Madrid és, de moment, la darrera conseqüència de la investigació a la banca andorrana per suposat blanqueig de capitals. Tant el BPA com el Banc de Madrid estan intervinguts des de la setmana passada
  • L' audiencia de Barcelona  ha arxivat el cas del  cobrament de dietes per part d'alcaldes de la Federació de Municipis de Catalunya  quan Manel Bustos n'era president. Considera que tot i que l'entitat  es financia amb diners publics ,es tracat d'una entitat privada d'afiliació voluntària. Així doncs una quarentena d'alcaldes  imputats per cobrar sobresous en forma de dietes queden exonerats.  El fiscal va defensar que el finançament de la Federació prové d'ajuntaments,diputacions,consells comarcals i per tant, si el capital es públic ,la entitat també ho  és . Els jutges, en canvi,  creuen que els diners que entren en una entitat privada no poden ser objecte de malversació. 
  • El president del govern es mostrava així de convençut aquest matí sobre  la situació a Catalunya. Mariano Rajoy creu que el procés sobiranista s'està desinflant i que la serenirat està tornant mica en mica. Rajoy insisteix en el diàleg però deixa clar que no negociarà mai sobre la sobirania d'Espanya. Rajoy també defensa l'actuació del seu govern a Catalunya./ I no ha tribat a arribar la  resposta dels partits favorables al procés. BETA Des de CiU l'avisen que s'equivoca molt si creu que el procés i l'esperit del 9N estan morts. I afegeixen que mostra un gran desconeixement de la realitat de Catalunya. En la mateixa línia de la crítica s'han mostrat  Esquerra i Iniciativa. 
  • Declaracions del secretari general de CiU després d'una reunió de la direcció a la que NO ha assistit Duran Lleida, oficialment per motius d'agenda.  La reunió hauria d'haver servit per tancar la crisi interna però s'han limitat a aparcar la discussió sobre el full de ruta fins després que els democristians hagin fet la seva consulta interna. Uns i altres, però, diuen respectar les posicions de cadascú
  • El Rei ha visitat avui Tarragona per presidir la constitució dels Jocs Mediterranis que s'hi faran d'aquí a dos anys, el 2017./ Amb part del seu discurs en català, Felip sisè ha elogiat la col·laboració entre les administracions catalanes i espanyoles en la preparació dells Jocs, amb unitat i responsabilitat -ha dit-, destacant la convivència i la tolerància en l'esport. és la sisena vegada que el Rei visita Catalunya. Felip sisè ha aprofitat per visitar la Tarracio Arena Plaça, una de les instal.lacions on se celebraran proves entre el 30 de juny i 9 de juliol amb 4.000 esportistes de diverses disciplines.
  • Els al·lèrgics han de preparar-se pels efectes de la primavera.  Després d'un hivern sec, es preveu una primavera més o menys normal, però els experts recorden que els afectarà sobretot a partir de la setmana vinent quan els plataners d'ombra deixaran anar el seu polen.
  • El sistema universitari català ha rebut avui bones noticies. L'han considerat el més productiu d'Espanya segons la darrera edició del U-Ránking, un estudi que classifica les univesitatts segons les  activitats docents i els resultats. La UAB apareix com la més productiva pel que fa  a la  investigació. Seguida de la UPC, que és líder en transferència tecnològica. De La UPF destaca en volum de resultats. Segons l'estudi la millor universitat espanyola en resultats és la de Deusto, a Bilbao. I  en productivitat la Complutense de Madrid per la seva mida. 
  • El Barça afronta en una setmana dos partits claus pel futur de la Lliga i de la Lliga de Campions. Però la cita arriba en bon moment. Amb un Messi en plena forma i recuperada la capacitat golejadora, els de Luis Enrique són favorits. A la Champions per l'avantatge que es van endur del camp del Manchester City. I a la LLiga per valer el lideratge davant un Madrid en hores baixes.
  • Asmaa Lmnawar actua aquesta nit al Liceu on portarà el millor dels seus més de 20 anys de trajectòria. Asmaa és una autèntica diva a tot el món àrab i el seu repertori inclou des de temes clàssics i espirituals fins els pop més actual. Una bona manera de d'endinsar-se en la realitat cultural d'aquests països
  • Ficha técnica
    Géneros
    Información y actualidad
    Idiomas
    Catalán