L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 04/03/2015 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 04/03/2015

04/03/2015 00:10:02
L'Informatiu 2 - 04/03/2015 L'Informatiu 2 - 04/03/2015
L'Informatiu 2 - 04/03/2015 00:10:02 04/03/2015
Sinopsis
  • Com us deiem preocupació i indignació a les terres de l'Ebre per la crescuda del riu que s'espera les pròximes hores. El cabal de l'aigua està a límit i això ha obligat a incrementar el desembassament dels pantans.  
  • Mentrestant els membres del comitè tècnic del pla Inuncat reunits a la seu de Protecció Civil han elevat el nivell d'alerta del Pla Inuncat per evitar possibles inundacions. Ara el sistema d'embassaments de Mequinença-Riba Roja i Flix deixen anar aigua a un ritme de 1800 metres cúbics per segon, un volum mot alt. Protecció Civil seguirà de prop la crescuda i recomana als veíns evitar qualsevol activitat a la vora del riu.l'evolució 
  • Memtrestant els membres del comitè tècnic del pla Inuncat reunits a la seu de Protecció Civil han elevat el nivell d'alerta del Pla Inuncat per evitar possibles inundacions. Ara el sistema d'embassaments de Mequinença-Riba Roja i Flix deixen anar aigua a un ritme de 1800 metres cúbics per segon, un volum mot alt. Protecció Civil seguirà de prop la crescuda i recomana als veíns evitar qualsevol activitat a la vora del riu.
  • El Ple del Parlament aprovarà aquesta tarda els pressupostos de la Generalitat d'enguany, que inclouen 2 mil milions d'euros pendents de negociació,i la llei d'acompanyament amb les estructures d'estat. Ho farà gràcies als vots a favor de Convergència i Esquerra. A la sessió de control també s'ha parlat de les estructures d'estat que el Consell de Garanties Estatutaries ha tirat enrera i han quedat en projectes. PSC, PP i Ciutadans han criticat les estructures, Miquel Iceta ha demanat més diàleg i Artur Mas ha dit que l'única opció que queda ara és convocar les eleccions del 27 de setembre
  • A Lleida aquest matí funcionaris de l'oficina antifrau i la fiscalia anticorrupció s'han presentat a l'Ajuntament. Buscaven informació després de la denúncia que l'extinent d'alclade Marta Camps va presentar el mes passat per pressumpta malversació de fons contra l'alcalde dde Lleida, Àngel Ros, i l'equip de govern. L'extinent d'alcalde va ser destituida per l'alcalde per falta de confiança. Aquesta tarda Ros donarà explicacions. 
  • El pagament amb targeta de crédit té els dies comptats.... El móbil serà el seu substitut..Això ja es veu clar al congres de mòbils que es fa a Barcelona i que avui arriba a l tercer dia. El sistemes de pagament electrónic provocaran una nova revolució tecnológica basada en el contacstless. 
  • La tecnologia converteix els móvils en un mitja de pagamnet que pot utilizarse en qualsevol datafon sense contacte. La implantació d'aquest sistema a ESpnya serà ràpida perque es el país d'europa amb més datafons d'aquest tipus. L'aventage, expliquen les empreses del sector,  és la comoditat de tenir-ho tot en un mateix dispositiu. 
  • Nit de Copa del Rei. Barça i Espanyol busquen un lloc a la final de maig. Els  de Sergio, al Power 8 Stadium, davant l'Athlètic de Bilbao i els de Luís Enrique al camp del Vila-Real. 
  • Al CaixaForum de Barcelona ens recorden aquests dies que són les cultures del passat les que ens ajuden a entendre la complexitat del món actual, però algunes encara són ben dseconegudes. Com la l'antiga cultura mochica de la costa nord del Perú. En l'art plasma les forçes totpoderoses, de dalt i les terrenals, de baix. Or, mites i rituals d'una cultura en esplendor entre els anys 200 i 850 després de Crist.
  • Ficha técnica
    Géneros
    Información y actualidad
    Idiomas
    Catalán