L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 24/02/2015 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 24/02/2015

24/02/2015 00:10:04
L'Informatiu 2 - 24/02/2015 L'Informatiu 2 - 24/02/2015
L'Informatiu 2 - 24/02/2015 00:10:04 24/02/2015
Sinopsis

Mariano Rajoy, en el debat de l'Estat de la nació que ha començat avui a Madrid, ha reafirmat la seva posició sobre la situació a Catalunya: El president del govern ha manifestat voluntat de diàleg dins la legalitat, ha defensat la unitat d'Espanya i ha destacat el que considera èxit d'haver evitat la consuta del 9N.

El president del govern espanyol ha dedicat molta estona a parlar d'economia. Mariano Rajoy considera superat el que ha qualificat com a malsón de la crisi. Ha anunciat mesures que permetin a ciutadans i empreses restructurar els seus deutes i també diferents iniciatives per crear llocs de treball, que el president quantifica per aquerts any en mig milió. 

  • El govern català ja ha reaccionat a les paraules de Mariano Rajoy sobre Catalunya. La resposta la ha expressat el conseller de la presidència, i portaveu del govern, Francesc Homs. Ho ha fet en la roda de premsa posterior a la reunió que cada dimarts fa el govern de la Generalitat.
  • Josep LLuís Núñez i el seu fill tornaran a la presó per que un jutge els ha revocat el tercer grau. Des del Nadal només hi anaven a dormir. Ara Vigilància Penitenciària , fent cas al recurs de fiscalia, considera que Serveis Penitenciàries es va precipitar concedint-los el tercer grau per la manca de penediment que han mostrat. Els Núñez poden recórrer aquesta decisió.
  • Operació antigihadista de la Guàrdia Civil. De moment hi ha quatre detinguts. Dos a Melilla i dos a Catalunya, a Sant Vicenç dels Horts i Sant Feliu de Guíxols. Els acusen de formar part d'una xarxa de reclutament i adoctrinament del grup terrorista de l'Estat Islàmic. A Martorell, els Mossos d'Esquadra han detingut un home de 27 anys, veí de la localitat, com a presumpte autor de la mort de la seva mare, de 59 anys. Eren les 2 de la matinada quan la policia catalana ha rebut l'avís dels veïns. Quan han arribat al pis, la dona ja estava morta i presentava signes de violència per arma blanca. El detingut tenia antecedents de maltractament envers la seva mare i una ordre d'allunyament. Els veïns de la família han explicat que cada vegada que el detingut visitava a la seva mare, les baralles eren constants. 
  • La fiscalia de Lleida ha obert diligències per si l'arribada del Carnaval, a Solsona, pot ser constitutiva de delicte d'incitació a l'odi. 
  • També ha encarregat a la policia que esbrini qui ha dissenyat i promogut el cartell que circula per les xarxes socials amb un missatge que convida a matar espanyols. L'alcalde de Solsona insisteix que l'ajuntament col·labora però no organitza la festa. Diu que, personalment, no li va agradar l'escenificació però que no s'ha de treure del context d'una festa transgressora com és el carnestoltes...L'alcalde afegeix que en cap cas no hi va haver voluntat d'ofendre ningú. 
  • Arriba l'hora de la veritat pel Barça a la Champions. Aquest vespre juga l'anada dels vuitens de final al camp del Manchester City. Ho podreu veure a partir de les vuit per La 1. Des del Regne Unit rebem la crònica de l' Albert Font. Aquest migdia, s'ha celebrat a Barcelona i Madrid el vint-i-unè aniversari del canal Teledeporte. 
  • Aquesta data coincideix amb la posada  en marxa d'un nou projecte per renovar aquest canal temàtic que ha ofert des de 1994 més de onze milions de minuts d'emissions esportives  i s'ha convertit en el canal esportiu de referència al nostre país. A banda dels esports majoritaris, Teledeporte pensa seguir fomentant els esports paralimpics i les disciplines mes minoritàries
  • Aquesta tarda Cristina Rosevigne presentarà el seu nou disc a la Fàbrica Damn de Barcelona. Ho farà durant la presentació del nous caps de cartell del vida Festival. De moment, alguns dels noms que están ja confirmats son War of Drugs i els catalans Mourn o Deer, entre d'altres. El vida festival tindrà lloc a vilanova i la Gertú del 3 al 5 de juliol. 
  • Ficha técnica
    Géneros
    Información y actualidad
    Idiomas
    Catalán